Maroko dobio novog selektora, a on je u prvoj rečenici spomenuo Vahida Halilhodžića

Jeftini populizam

Maroko dobio novog selektora, a on je u prvoj rečenici spomenuo Vahida Halilhodžića

Midhat Šljivak

Vahid Halilhodžić nedavno je dobio otkaz na klupi reprezentacije Maroka.

Iako je ovu selekciju odveo na Svjetsko prvenstvo u Katar, Marokanci su odlučili da 70-godišnjem treneru uruče otkaz zbog 'neslaganja s igračima'.

Očekivano, mjesto Vahida Halilhodžića zauzeo je miljenik nacije Walid Regragui. Ovaj 46-godišnjak danas je zvanično predstavljen kao novi selektor, a potpisao je ugovor do 2026. godine.

Regragui nije skrivao zadovoljstvo što je postao novi selektor Maroka. Spomenuo je i Vahida Halilhodžića.

"Zahvaljujem se Vahidu Halilhodžiću što nas je doveo na Svjetsko prvenstvo. Sad tražim od igrača da daju sve od sebe. Dobro me poznajete, znate moj karakter i on se neće mijenjati", rekao je novi selektor Maroka.

Očekuje se da će se novom selektoru odazvati i Hakim Ziyech, koji je odbijao igrati za Vahida Halilhodžića, kao i još neki fudbaleri.

Oglasi

"Znam da javnost očekuje mnogo. Nadam se da ćemo Marokance učiniti ponosnim. Poginut ćemo za vas. Pred nama su veliku izazovi i ne želimo otići na Svjetsko prvenstvo samo kako bismo odigrali tri utakmice".

Novi selektor poručio je kako računa na sve igrače koji imaju marokanski pasoš.

"Apsolutno svi fudbaleri koji imaju marokanski pasoš su u konkurenciji. Želim igrače koji znaju pobijediti, pa bili to Hamedallah, Ziyech, Benoun. Želim najbolje u ekipi, bez obzira gdje igrali. Sada je sve do njih", poručio je Regragui.

Ovaj 46-godišnji stručnjak imao je dosta uspjeha s ekipom Wydada u prethodnih godinu dana. Postao je miljenik nacije i gotovo svi su tražili da on zamjeni Vahida Halilhodiža.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju im je želja ispunjena. Preuzeo je nacionalni tim i vodit će ga na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Tamo će Marokanci imati poprilično teške rivale i u grupi su s Belgijom, Hrvatskom i Kanadom.

Top Komentari

King_Kenny
...nemam nista licno protiv covjeka,ali zelim mu sve poraze na SP uz gol razliku 0:14...
18 3
makelele
Ne kontam sta je ruzno rekao o Vahi?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti