Konačno je poznata sudbina Kylea Walkera

Nakon mnogo nagađanja

Konačno je poznata sudbina Kylea Walkera

Esmer Oštraković

Dugo je jedna od glavnih tema, barem kada je riječ o Manchester Cityju, to da li će Walker ostati ili će otići u Bayern.

Kyle Walker se već mjesecima spominjao kao novi igrač Bayerna, ali od toga neće biti ništa pošto je Guardiola uspio nagovoriti Engleza na ostanak.

Sve je potvrdio Fabrizio Romano.

"Kyle Walker će potpisati novi ugovor sa Manchester Cityjem u narednim danima. Vjerovatno će sve biti gotovo do kraja sledeće sedmice.

Walker je potvrdio šefovima u Manchester Cityju da je promjenio mišljenje i da ne želi ići u Bayern", napisao je Romano.

Oglasi

City je Walkeru stavio na stol novi ugovor, a Pep je insistirao na tome da želi da desni bek ostane u klubu i predstojeće sezone.

Prije nekoliko dana Pep Guardiola je inzistirao da ima privatnu večeru sa Walkerom i čini se da je upravo to sve promjenilo.

Nekoliko sati prije njihove večere, sjajni stručnjak je direktno poručio kako i dalje želi trenirati Walkera i Bernarda Sivlu.

"Oni su nam jako važni i učinit ćemo sve da ih zadržimo. Zamijeniti njih dvojicu bi bilo jako teško", kazao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je van terena poprilično nestašan i redovno je u centru pažnje zbog skandala 33-godišnji Walker je na terenu zaiste neprikosnoven.

U Manchester City je stigao 2017. godine kada je Tottenhamu plaćen više od 50 miliona eura i može se reći da je ovaj fudbaler jedna od najboljih investicija Građana.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi