A kažu da je pijanica - Svi su u nevjerici gledali šta radi Jack Grealish
Foto: Reuters / AP

Odlučio je sam odraditi trening

A kažu da je pijanica - Svi su u nevjerici gledali šta radi Jack Grealish

Midhat Šljivak

Jack Grealish je čovjek o kojem se ovog ljeta itekako priča. Njegove pijanke nakon osvajanja Lige prvaka bile su nezapamćene, ali već nekoliko sedmica je u punom treningu i spreman za nove izazove. Na otvaranju sezone protiv Burnleyja nije igrao, no ono što je napravio nakon utakmice pokazuje veliku ozbiljnosst.

Jack Grealish je imao ludih nekoliko mjeseci. Trustruku krunu je sjajni ofanzivac proslavio lumpujući danima, te se nije trijeznio.

Ipak, iako je na vrijeme ušao u trenažni proces. Pep Guardiola je odlučio da mu ne da šansu za igru u prvoj utakmici sezone protiv Burnleyja, koju je City dobio s 3:0.

Grealish je meč odgledao s klupe, a da bi pokazao menadžeru Guardioli od čega je napravljen odlučio se na poprilično zanimljiv potez nakon utakmice.

Njegovi saigrači su otišli u svlačionicu, neki su čak već bili i u autobusima, ali Jack se nije pomjerio s terena Turf Moora. Odlučio je raditi vježbe.

Oglasi

On je na terenu odradio dodatni trening trčanja. Tek su ga nakon određenog perioda upozorili da se mora napustiti teren i tek tada je zvijezda Cityja otišla u svlačionicu.

Grealishu očigledno nije dobro palo što nije igrao. Pep Guardiola je iznenadio odlukom da mu ne da ni minute i vidjet ćemo koliko će ove sezone biti prostora za njega.

Treba napomenuti da je u ovom susretu težu povredu zadobio Kevin de Bruyne. Guardiola je to potvrdio nakon utakmice.

"Izgubili smo ga na duže vrijeme. Mora se opustiti, oporaviti se na pravi način i onda se vratiti na teren. Osjećao se jako dobro, ali nažalost ponovo je došla povreda", rekao je Pep.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je kod Burnleya slavio s 3:0 golovima Erlinga Haalanda (dva gola) i Rodrija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi