Ronaldove uvrede su ga itekako pogodile, ali Rooney je večeras uzvratio i izazvao čuđenje u studiju

Birao između Messija, Kanea i CR-a

Ronaldove uvrede su ga itekako pogodile, ali Rooney je večeras uzvratio i izazvao čuđenje u studiju

Endin Čaušević

Da je Wayne Rooney itekako zamjerio Cristianu Ronaldu sve one uvrede koje je izgovorio na njegov račun pokazao je i večeras u jednoj od emisija povodom Svjetskog prvenstva u Kataru  u kojoj je gostovao.

Cristiano Ronaldo je prošlog vikenda šokirao sve izjavama koje je dao na račun Manchester Uniteda i svojih pojedinih nekadašnjih saigrača među kojima je bio i Rooney.

Portugalac je žestoko kritikovao engleski klub i jasno da je sebi zauvijek zatvorio vrata na Old Traffordu, te je samo pitanje trenutka kada će Manchester United potvrditi da on više nije njihov član.

Međutim, pored Manchester Uniteda on je kritikovao i pojedine bivše saigrače koji su ga kritikovali zbog odnosa prema ovom klubu i ne baš najboljeg ponašanja.

Posebno se tu ističe Rooney kojeg je Ronaldo čak nazvao štakorom i poručio je da mu on uopšte nije prijatelj, a Portugalac je čak ismijavao trenutni izgled svog nekadašnjeg saigrača iz Manchester Uniteda.

Rooney je nekoliko dana kasnije gospodski odgovorio na sve to i nije htio da se upušta u raspravu oko onoga što je Ronaldo rekao na njegov račun.

Oglasi

"Slušajte, Cristiano Ronaldo je fantastičan igrač i kako sam već rekao on i Messi su vjerovatno dvojica najboljih fudbalera svih vremena. Ponovo, ovo nije kritika, ali sam i ranije rekao da sve nas na kraju stignu godine. Ronaldo očito zna da se sada i s tim mora boriti", rekao je Rooney i dodao.

"Dao je taj intervju koji je obišao cijeli svijet i čudno je baš je čudno da je sve to rekao. Siguran sam da će u Manchester Unitedu napraviti neki potez povodom svega toga kada pomno pogledaju sve što je rekao. Nemam više ništa da kažem na tu temu".

No, jasno je da je Rooney itekako zamjerio Ronaldu sve ono što je rekao o njemu, a to je pokazalo i njegovo večerašnje gostovanje u jednoj od emisija koje idu u sklopu Svjetskog prvenstva.

Rooney je dobio od voditelja pitanje da u svoj idealni napad izabere idealnog napadača, a u igri su bili Lionel Messi, Harry Kane i Ronaldo. Jednog je izabrao u prvi tim, drugog je stavio na klupu, a treći je "ispao" iz njegovog idealnog tima.

"Morao bih u prvi sastav staviti Messija. Na klupu bih stavio Kanea, a Ronalda bi ostavio van toga i ne bih ga izabrao", rekao je Rooney uz osmijeh na licu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U studiju su bili iznenađeni takvom odlukom Rooneyja, ali bilo je jasno zašto je on to uradio. Jučer je Rooney u najavi Mundijala rekao da je Messi za njega najbolji igrač svih vremena i da se nada da će osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Al i ovaj Rooney zna srat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti