Sjećate li se Nane Welbecka? Napustio je Cataniju i potpisao za novi klub

Bivši fudbaler FK Mladost DK

Sjećate li se Nane Welbecka? Napustio je Cataniju i potpisao za novi klub

H. Zilić

Ljubitelji Premijer lige BiH zasigurno se sjećaju Nane Welbecka (26) fudbalera iz Gane koji je nosio dres FK Mladost DK.

Nakon epizode u Mladosti, Wellbeck je zbog privatnih razloga napustio Bosnu i Hercegovinu i potpisao za italiajnsku Cataniju i onda su nastali problemi.

Zbog zdravlja i problema sa srcem morao je pauzirati tri mjeseca, nije igrao nijedan zvaničan meč, ali uspješno se oporavio i krenuo u nove fudbalske izazove.

Vijesti iz Italije govore da je Welbeck početkom jula napustio Cataniu i karijeru će nastaviti u ekipi Catanzara koja igra u Seriji C, što će svakako predstavljati novi izazov u karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Mladosti i Catanije, Welbeck je u karijeri nosio dres Brescie, Atalante, Krke, Odensea, a riječ je o fudbaleru sredine terena čija je trenutna vrijednost prema trasnfermarktu 325.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi