"Wenger je tražio da nam zabrane ubacivanja iz auta, u West Hamu su pomjerali reklamne panoe"

Tony Pulis o Roryju Delapu i njegovom tajnom oružju

"Wenger je tražio da nam zabrane ubacivanja iz auta, u West Hamu su pomjerali reklamne panoe"

E. Škorić

Nekadašnji menadžer Stoke Cityja Tony Pulis govorio je u podkastu s Peterom Crouchom.

Tema je uglavnom bio period nogometa kada je Stoke u Premier ligi bio jako tvrd orah, naročito za Arsenal i Arsenea Wengerea, o čemu je Pulis posebno govorio.

Sjetite se samo Roryja Delapa i nevjerovatnih ubacivanja iz auta, što je očigledno jako smetalo Wengeru koji je uvijek gubio duele sa Pulisovom ekipom.

"Ne možete reći da je nogomet, to je više ragbi nego nogomet", svojevremeno je Wenger govorio o Pulisovoj ekipi koja je na razne načine uspijevala da parira velikanima. Istina, nije bilo neke ljepote u igri, ali...

"Kad je Wenger prvi put to rekao, nazvao nas je ragbi ekipom, to je bio treći put da smo ih pobijedili kod kuće. Izbjegavao je pitanje kako može jedan takav tim s daleko manjim talentom, kvalitetom i novcem pobjeđivati Arsenal. Patrick Vieira, bivši igrač Arsenala, rekao mi je da su mrzili da dolaze u Stoke i da smo jedina ekipa o kojoj je Wenger pričao i posebno pripremao ekipu", ispričao je Pulis.

"Wenger se žalio da je trava preduga, pa pisao Engleskom savezu. Morali su doći da izmjere travu. Znam da je isto tako govorio da se zabrane ubacivanja i da nam to ne bi trebalo biti dozvoljeno. To što je govorio bila je muzika za naše uši", dodao je.

O autima Roryja Delapa zna cijeli svijet. Odakle mu toliko snage da tako daleko baci loptu?

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ispostavilo se da je bio prvak u skoku u svojoj školi. Jednostavno je odatle dobio sve te mogućnosti i talent. Koristili smo ga kao naše oružje. Čim sam vidio kako daleko baca loptu, svaki put sam pomislio da bi nam to mogla biti jedna od prednosti. Kao da imamo osam ili devet dodatnih kornera po utakmici", naglasio je Pulis.

Tvrdi da su u West Hamu na stadionu pomjerali reklamne panoe kako bi spriječili Delapa, ali on je svejedno gađao od linije s bilo kojeg dijela terena ravno do šesnaesterca rivala.

Top Komentari

Penderinos
Zato i jeste u drugoj ligi gdje vam je i mjesto, čuj najjače vam oružje ubacaji iz auta
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti