Wengera spašava samo osvajanje Evropske lige, ali ko je favorit za njegovo mjesto?
Foto: EPA

Mjeseci odluke za iskusnog Francuza

Wengera spašava samo osvajanje Evropske lige, ali ko je favorit za njegovo mjesto?

Midhat Šljivak

Arsene Wenger već više od dvije decenije sjedi na klupi londonskog Arsenala, a njegov posao u ovom timu  mogao bi konačno biti okončan ovog ljeta.

Navijači Topnika su nezadovoljni rezultatima. Posljednju titulu ovaj tim je osvojio 2004. godine i Wenger već odavno nema njihovo povjerenje.

Iako je iskusni francuz ugovorom vezan do 2019. godine, vrlo lako bi se moglo desiti da on broji posljednje dane na klupi Arsenala.

Daily Mail tvrdi kako rukovodstvo tima već pregovara sa potencijalnom zamjenom, a klub bi mogao preuzeti legendarni fudbaler ovog tima Patrick Vieira, koji je najveći favorit za poziciju menadžera tima iz Londona.

Ovaj 41-godišnji stručnjak je dobro poznato ime u svijetu fudbala. Dres Arsenala nosio je od 1996. do 2005. godine, bio je dio velikih uspjeha kluba, a trenutno je trener New York Cityja u MLS.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rukovodstvo Arsenala ozbiljno razmatra mogućnost da angažuje Vieiru, a Wengeru će vjerovatno presuditi eventualni neuspjeh u Evropskoj ligi. Ako ne dođu do naslova i plasmana u Ligu prvaka, izvjesno je da će njegov put u Londonu završiti i Arsenal će dobiti novog menadžera.

Ovakvom raspletu se nada dobar dio navijača ovog tima, a ostaje nam da vidimo hoće li se iskusni stručnjak na kraju ipak izvući iz svega i odraditi ugovor do kraja na Emiratesu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti