Wengerova zamjena trener koji je ponizio Barcelonu?
Foto: EPA

Britanski mediji tvrde da Arsenal pregovara sa Allegrijem

Wengerova zamjena trener koji je ponizio Barcelonu?

Uprkos Allegrijevim negiranjima, britanski The Sun i dalje tvrdi da je Arsenal u pregovorima sa trenerom Juventusa, kojeg smatraju najboljom opcijom za svoju ekipu ukoliko Wenger napusti klub.

Massimiliano Allegri je postigao još jedan veliki upsjeh nakon što je njegova ekipa u četvrtfinalnom susretu Lige prvaka slavila veliku pobjedu nad Barcelonom, rezultatom 3:0.

Njegov Juventus je prvi  u Seriji A sa šet bodova više od prvog pratioca, a ekipa je stigla i do finala Kupa Italije.

Italijanski stručnjak ima ugovor sa ekipom iz Torina do juna 2018., ali u klubu već žele raspraviti o mogućem produženju nakon odličnih rezultata Juventusa.

Međutim, novinari The Suna uvjeravaju da su u Arsenalu, posljednjih sedam dana, u kontaktu sa Allegrijevim predstavnicima, i da dogovaraju mogućnost da trener Juventusa zamijeni Wengera na klupi londonskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznato je da Allegri od nedavno uči engleski jezik i da bi bio zainteresovan nekada u budućnosti preuzeti neku od trenerskih pozicija u Premier ligi, ali još nema potvrde da bi se to moglo desiti već iduće sezone.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi