Mladi as Premiershipa preživio krvoločni start, uzeo mobitel u ruke i poručio: "Allahu ekber"

I to u prijateljskom meču

Mladi as Premiershipa preživio krvoločni start, uzeo mobitel u ruke i poručio: "Allahu ekber"

A. Čaušević

Wesley Fofana, mlada zvijezda Premiershipa, doživio je ozbiljnu povredu samo deset dana uoči početka nove sezone prvenstva Engleske.

Fofana je iznesen na nosilima nakon što je na njega tokom prijateljskog meča krvoločno startao fudbaler Villareala,a Nino u drugom poluvremenu i to pri rezultatu 3:0 za Lisice.

Mladi reprezentativac Francuske je odmah pozvao ljekare i fizioterapeute da mu pomognu nakon što mu je Nino brutalno "prikliještio" lijevu nogu.

Talentovani veznjak je neko vrijeme ležao na terenu nakon čega su ga iznijeli uz aplazue navijača Leicester Cityja na King Power stadionu.

Prilikom izlaska sa stadiona nastala je Fofanina fotografija koju neki mogu smatrati i uznemirujućom. Fotografiju je odmah objavio na Instagram s porukom "Allahu ekber", što u prevodu na bosanski jezik znači Allah (Bog prema islamskom tumačenju op.a.) je najveći.

Oglasi

Inače, Leicester City je dobio utakmicu sa 3:2. Harvey Barnes, Caglar Soyuncu i Ayoze Perez su pogađali sa engleski tim, a Nino and Álex Millán za Žutu podmornicu.

Fofana se prošle sezone nametnuo kao glavna poluga u veznom redu ekipe Brandana Rodgersa i to u svojoj prvoj sezoni po dolasku u klub za 35 miliona eura iz St. Etiennea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 20-godišnjak je prošle sezone odigrao preko 40 utakmica, a dao je i značajan doprinos u historijskom osvajanju FA Cupa.

Inače, Leicester City u subotu igra meč za trofej protiv Manchester Cityja, a novu sezonu Premiershipa otvaraju utakmicom protiv Wolverhamptona 14. augusta. 

Top Komentari

amex
Da sto prije ozdravis momce!
7 1
BatonDezitijat
kakav veznjak covjek je stoper kakvi novinari rade na ovom postalu to je Za Cirkusa
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi