Iako je postio kad je vidio Izraelca koji ga je ismijavao, uslijedio je trk "brzine svjetlosti"

Odakle mu snaga?

Iako je postio kad je vidio Izraelca koji ga je ismijavao, uslijedio je trk "brzine svjetlosti"

Admin Čaušević

Igrači muslimani iako poste po cijeli dan uspjevaju da odigraju vrhunske partije za svoje klubove. 

Iako posti Karim Benzema protiv Chelseaja nikog nije ostavio ravnodušnim, a nekako je u sjeni prošla fenomenalna partija još jednog igrača islamske vjeroispovijesti.

Leicester City je poslije preokreta uspio pobijediti PSV u gostima te trijumfom 1:2 izboriti plasman u polufinale Konferencijske lige.

Možda i najbolji pojedinac u pobjedi gostujućeg tima bio je Weslen Fofana. Francuski defanzivac se nedavno oporavio od teške povrede koljena, ali već je na putu da se vrati na svoj najbolji nivo.

"Fofana trenutno posti, nije jeo i pio cijeli dan, a igrao je 90 minuta, omogućio nam je da napadamo i prekidao je kontra napade protivnika. To je pravi stav. To je briljantno", poručio je nakon utakmice njegov saigrač Maddison.

Oglasi

Iako je postio te iza sebe imao tešku povredu u drugom poluvremenu susreta demonstrirao je nevjerovatnu snagu i brzinu.

Igrala se 75. minuta kada je Eran Zahavi pri rezultatu 1:0 za PSV krenuo sam prema golu Lisica, da bi ga Fofana stigao "brzinom svjetlosti" i izbacio loptu u aut.

[twitter]https://twitter.com/FootyLover3/status/1514695191445319680[/twitter]

Nakon te intervencije uslijedio je i veliki preokret engleskog predstavnika koji su golovima Maddisona i Pereire stigli do trijumfa i prolaska dalje.

Inače, razlog zašto je Fofana bio posebno inspirisan kada je ugledao Zahavija su dešavanja iz maja 2021. godine nakon Leicesterog osvajanja FA Cupa.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Tada je Fofana zajedno sa Hamzaom Choudhurynijem iskazao podršku Palestini, da bi nakon toga Zahafi montirao fotografiju te preko palestinske stavio izraelsku zastavu.

Fofana je priliku da se osveti za to ismijavanje dočekao godinu kasnije i maksimalno je iskoristio, barem u sportskom smislu.

Top Komentari

Laporta
E kakve vi glupostii pisete,pa to je nevjerovatno
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi