Poziv koji je čekao nije došao: Sada će zaigrati za drugu reprezentaciju?
FOTO: EPA

Zvijezda londonskog kluba

Poziv koji je čekao nije došao: Sada će zaigrati za drugu reprezentaciju?

H. Zilić

Chelsea je ovo ljeto doveo odlično pojačanje u defanzivnom redu.

Londonski tim pojačao je Wesley Fofana koji je stigao iz Leicestera i Plavci se nisu štedili pri realizaciji ovog transfera.

Fofana je ove sezone odigrao četiri utakmice u svim takmičenja, a sada su se pojavili natpisi kako ne može više čekati poziv u reprezentaciju Francuske.

Fofana nije bio na spisku ni za ovo okpuljanje Trikolora u Ligi nacija i sada ozbiljno razmišlja da obuče dres druge reprezentacije.

Naime, pomenuti fudbaler koji je rođen u Marseilleu posjeduje i državljanstvo Obale SLonovače odakle su njegovi roditelji tako da može nastupati u za ovu afričku zemlju i to je izgleda sve bliža opcija.

Fofana je inače prošao sve selekcije St. Etiennea iz kojeg je 2020. godine otišao u Leicester gdje je pružao fenomenalne partije.

Trenutna vrijednost iznosi mu 65 miliona eura i jedan je od najskupljih defanzivaca u svijetu fudbala.

Inače, Chelsea ga je ovog ljeta platio čak 80 miliona eura klubu s King Power stadiona.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Francuzi će imati težak izbor kada je u pitanju tim koji će nastupati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a Fofana se mora brzo odlučiti za koju selekciju želi nastupati.

Obala Slonovače nije izborila nastup na Mundijalu u Kataru, dok su Francuzi u grupi D sa selekcijama Australije, Danske i Tunisa. Prvi meč igraju 22. novembra u 22 sata po centralnoevropskom vremenu, a protivnik je Australija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije