Wesley Sneijder bez dlake na jeziku o revolucionarnoj ideji: "To žena da mi radi? Pa nisam lud"

Nizozemac privukao pažnju

Wesley Sneijder bez dlake na jeziku o revolucionarnoj ideji: "To žena da mi radi? Pa nisam lud"

Admin Čaušević

Sve je više žena u muškom nogometu. U Engleskoj se nedavno pričalo, iznenađujuće, o mogućnosti da Sarine Wiegman, selektor ženske repezentacije Engleske postane nasljednik Garetha Southgatea na mjestu selektora muške A selekcije nakon Eura u Njemačkoj.

Tema je vrlo aktuelna i u Nizozemskoj, gdje muška reprezentacija ne može dugo zadržati niti jednog selektora. O temi je govorio i Wesley Sneijder koji je bio kristalno jasan, ali je s tim sebi stvorio samo probleme.

Bivši fudbaler Intera je na pitanje o mogućnosti da mušku reprezentaciju Lala vodi žena vrlo jasno odgovorio: "Muškarce da treniraju žene? Poludit ćemo".

"Po mom mišljenju pretjerujemo. Možda su se stvari sada promijenile, ali ako se sjetim sebe u svlačionici, nikad nisam mogao pomisliti da me trenira žena."

Kad je shvatio da je pretjerao, pazio je da njegov govor nije protiv žena, ali je otišao dalje rekavši da je u ovom trenutku, po njegovom mišljenju, preuranjeno da neka dama sjedi na klupi Nizozemaca.

Oglasi

"Nemam ništa protiv žena, ali mislim da ćemo malo poludjeti. Čuo sam da ljudi govore da moramo pokušati, ali ja kažem 'zašto pokušavati sada?' Ako se desi, to je u redu, ali u ovoj fazi se previše bavimo time."

"Mislim da je već previše pričati o tome. Pustimo da se sve desi prirodno. Možda će se desiti ili možda ne, ali gurati da se to desi odmah mislim da je samo kontraproduktivno."

Sneijder je bio fudbaler najveće klase, a najuspješnija godina mu je bila 2010. S Interom je ostvario trostruku krunu, i to kao apsolutni protagonist.

Osim Lige prvaka, igrao je u finalu Svjetskog prvenstva 2010. s Nizozemskom i bio jedan od najboljih strijelaca tog izdanja te su mnogi mišljenja da mu je te godine ukradena Zlatna lopta.

Igrao je još za Ajax, Real Madrid i Galatasaray. Rekorder je po nastupima za Oranje, osvojio je 23 trofeja i odigrao 709 utakmica u karijeri te postigao 187 golova.

Nakon odlaska u fudbalsku penziju danas izgleda neprepoznatljivo. Znatno se udebaljao, višak kilograma je evidentan, dok je i sklon konzumiranju alkohola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi