Nepravda ga boli i 13 godina kasnije: "To je trebala biti moja Zlatna lopta..."

Smatra da ju je on trebao dobiti

Nepravda ga boli i 13 godina kasnije: "To je trebala biti moja Zlatna lopta..."

Edmir Škorić

Na vrhuncu karijere osvojio je Ligu prvaka sa Joseom Mourinhom i smatrao se jednim od najboljih na svijetu, ali je svejedno morao da prizna poraz u borbi za najboljeg igrača svijeta.

Wesley Sneidjer bio je jedan od ključnih igrača Intera koji je 2010. pod vodstvom Mourinha osvojio Ligu prvaka, Seriju A i Kup Italije. Nizozemac danas žali što mu te godine nije dodijeljena Zlatna lopta, koja je otišla u ruke Lionelu Messiju.

Bivši veznjak Real Madrida povukao se iz fudbala devet godina kasnije, a osim što je s Interom bio na krovu Evrope, predvodio je Nizozemsku do finaal Svjetskog prvenstva, gdje je poražena od Španije.

Nizozemac je godinu završio s pet trofeja, uključujući italijanski Superklub i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, ali je na kraju završio četvrti na listi Ballon d'Or, s Lionelom Messijem koji je osvojio drugu godinu zaredom, a njegovi tadašnjiu saigrači Andrés Iniesta i Xavi Hernández drugi odnosno treći.

Sneijder je u intervjuu za egipatski televizijski kanal Alhayah TV otkrio da je još uvijek nesretan zbog toga kako se sve odvijalo, ali da "neće plakati zbog toga":

Oglasi

"To je trebala biti moja nagrada. Bilo je malo nepošteno što nisam osvojio Ballon d' 2010. i što je osvojio Messi. Iako nisam tip koji će zbog toga plakati. Zlatna lopta je individualna nagrada, a više volim osvajati timske trofeje. Kad bih morao birati između Lige prvaka i Ballon d'Ora, izabrao bih Ligu prvaka koju sam osvojio, jako sam sretan s tom titulom", rekao je Sneijder.

"Inter osvaja Seriju A, a Real Ligu prvaka

Također je rekao da je Nizozemska zaslužila osvojiti Svjetsko prvenstvo 2010., ali je priznao: "Bili su nevjerojatna momčad."

"Igrati u tom finalu je bilo fantastično ostvarenje i ono o kojem sam oduvijek sanjao, ali još me srce boli zbog gubitka te utakmice", priznao je legendarni Sneidjer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

39-godišnjak je također ponudio neka predviđanja o tome kako će se odvijati ova sezona i uvjeren je u uspjeh dviju svojih bivših ekipa.

“Inter Milan će osvojiti Serie A, ide im jako dobro. I zašto Real Madrid opet ne može osvojiti Ligu prvaka? Oni su nevjerojatan klub, žestoki konkurenti koji imaju puno kvalitete i iskustva. Da, mislim da će pobijediti ove godine.”

Top Komentari

user1620593935
Ronaldo je projekat Fife i Uefe, sve mu je kupljeno i namešteno jer je Barsa imala Mesija koji je ipak bio u svemu bolji od projekta. Koliko je Ronaldu poklonjeno Liga prvaka i zlatnih lopti, koliko su puta menjali kriterije samo da je on dobije... Najveca prevare od kluba i igraca.
3 0
Madridista
Lopovi su to dobri moj Vesli. U čitavoj historiji nemaju 2 poštena trofeja. Što timska, što individualna...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi