Legendarni Sneijder i Kieft žestoko kritikovali Tahirovića

Ponovo na "udaru"

Legendarni Sneijder i Kieft žestoko kritikovali Tahirovića

Esmer Oštraković

Ekipa Ajaxa je u svojoj posljednjoj utakmicu koju su odigrali prije nekoliko dana protiv Almerea u sudijskoj nadoknadi ispustila bodove.

Tada je u posljednjim trenucima utakmice reprezentativac Bosne i Hercegovine, Benjamin Tahirović, skrivio penal nakon kojeg su domaćini stigli do poravnanja.

Nakon utakmice veoma oštar prema Tahiroviću bio je nekadašnji napadač Ajaxa Wim Kieft, a kritike je Tahirović dobio i od legendarnog Wesleyja Sneidera.

Kieft je jasno istakao da se takve stvari ne smiju raditi, a nastupio je veoma oštro.

"Vodite 2:1 i onda neki idiot ukliže i napravi penal. To nije moguće. To je zapravo veoma nevjerovatno. Svega je tri mjeseca u Ajaxu i nakon gola proslavlja i pokazuje grb na dresu", kazao je Kieft, te je dodao:

Oglasi

"Kako si se sjetio toga? Znaš koliko te ljudi gleda i znaš šta će misliti o tome što radiš i ti to ponovo uradiš", završio je Kieft.

Tahirovića je također kritikovao u legendarni Sneijder.

"Ne možeš uraditi nešto tako, jednostavno to je jako loše", kratko i jasno je rekao Sneijder.

Podsjetimo, na ovoj utakmici Tahirović je u 82. minuti postigao gol za vodstvo svoje ekipe, ali je utakmica na kraju završena neriješeno.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Tahirović se već priključio pripremama naše reprezentacije, te se očekuje da nastupi na utakmicama protiv Slovačke i Luksemburga.

U Ajax je reprezentativac Bosne i Hercegovine stigao na početku sezone iz Rome za oko 10 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi