Dječak sa fotografije je postao velika zvijezda, ali i doživio veliku nepravdu!

Detalj od prije 25 godina

Dječak sa fotografije je postao velika zvijezda, ali i doživio veliku nepravdu!

A. Čaušević

Mnogi dječaci u omladinskim kategorijama sanjaju da jednog dana postanu velike zvijezde i igraju za najbolje klubove, nekim to postane java, a nekim ostane san. 

Dječak sa naslovne fotografije je Wesley Snejider, nekadašnji omladinac Ajaxa i veliki svjetska zvijezda, a danas penzionisani fudbaler.

Fotografija je napravljena uoči velikog derbija izmešu Ajaxa i PSV-a koje su predvodili kapiteni Danny Blind i Erwin Koeman.

Sneijder je prije desetak godina je igrao fudbal karijere i to kao član Intera. Bio je član generacije Nerazzurra koja je osvojila famoznu Triplettu.

The season Wesley Sneijder made Real Madrid regret signing Kaka - Planet  Football

Te 2010. godine Nizozemcu je nanijeta velika nepravda jer je igrao odlično kako u dresu Intera, tako i Nizozemske na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Zlatna lopta je pripala Leu Messiju, a Snejider nije bio ni u top 3.

Posljdnji klub u karijeri veznjaka koji je nosio dresove Galatasaraya i Reala bio je katarski Al Gharafa. Prošle godine se u javnosti pojavio snimak kako se Snejider preko noći udebljao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top 20 Famous Football Players Who Just Loved Hamburgers And Got Extremely  Fat - Page 12 of 20 -

Ovog ljeta se spominjao i povratak fudbalu u dresu Utrechta, ali od toga nije bilo ništa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adnanski
Andres Iniesta!!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti