London bolji gol dugo nije vidio, ostao sam na 20 metara, namjestio se i zabio golčinu života

Emerson pokazao kakav šut ima

London bolji gol dugo nije vidio, ostao sam na 20 metara, namjestio se i zabio golčinu života

E. Čaušević

West Ham je sinoć na svom terenu pobijedio Brentford sa 4:2 u meču 26. kola engleskog Premiershipa, a utakmicu je obilježio nevjerovatan pogodak kojeg je postigao Emerson.

West Ham je pred svojim navijačima odigrao jednu od najboljih utakmica u ovoj sezoni i na kraju zasluženo slavio sa 4:2, a blistao je Jarrod Bowen koji je postigao hat-trick.

Bowen je na samom startu meča u svega dva minuta uspio da postigne da gola. Prvo je u petoj minuti pogodio za 1:0, a samo dvije minute kasnije udvostručio je vodstvo londonskog kluba.

Maupay je u 13. minuti vratio nadu Brenfordu golom za 2:1, ali to je bilo sve. U 63. minuti sinoć fantastični Bowen zabija pogodak za 3:1 i već tada je bilo jasno da će tri boda ostati u Londonu.

Tačku na ovu utakmicu stavio je Emerson koji je u 69. minuti zabio spektakularan pogodak za 3:1 i podsjetio kakvu ljevicu ima.

Oglasi

Brazilac je ostao sam na nekih 20-tak metara od gola protivničkog tima, a potom je fantastičnim udarcem loptu poslao u rašlje gostujućeg tima za 4:1 i erupciju oduševljenja navijača West Hama.

Spektakularan pogodak Emersona možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brentford je u finišu utakmice uspio koliko-toliko da ublaži poraz kada je Wissa postavio konačnih 4:2.

West Ham je prekinuo niz od tri uzastopna poraza i sada je stigao na osmo mjesto sa 39 bodova, dok je Brentford na 16. poziciji sa 25 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti