Uzalud su potrošeni silni milioni: West Ham zaustavio "moćni" Chelsea

Utakmica završena bez pobjednika

Uzalud su potrošeni silni milioni: West Ham zaustavio "moćni" Chelsea

Esmer Oštraković

Utakmicu 23. kola Premiershipa odigrali su West Ham i Chelsea, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pobjednika nije bilo, te je utakmica završena rezultatom 1:1.

Gosti su bili apsolutni favoriti. Naravno razog za to jest ogroman novac koji su potrošili u januarskom prijelaznom roku, ali i činjenica da je West Ham dosta lošije plasiran na tabeli.

Chelseaju je bila potrebna pobjeda kako bi uhvatili priključak sa ekipama koje se bore za nastup u Ligi prvaka u narednoj sezoni, ali nisu je uspjeli ostvariti.

Nešto više zadovoljni mogu biti domaći nogometaši kojima je današnji bod jako dobar obzirom da se oni bore za ostanak u ligi.

U prvih petnaest minuta nije bilo nekih većih uzbuđenja, a prvi gol viđen je u 16. minuti utakmice i to u mreži domaće ekipe.

Mudryk je ukrao jednu loptu u oapsnoj zoni, dodao do Enza Fernandeza koji je majstorski asistirao Joao Felixu, a ovaj je pogodio za 0:1.

Oglasi

Ipak, Emerson je u 28. minuti postigao gol i poravnao rezultat, a na kraju utakmice se ispostavilo da je tada postavljen i konačan rezultat.

Cheslea je u prvom poluvremenu postigao još dva gola, ali su oba poništena nakon reakcije iz VAR sobe zbog nedozvoljene pozicije.

Postigao je i West Ham gol u 82. minuti utakmice preko Souceka, ali je i ovaj gol poništen nakon asistencije iz VAR sobe, također zbog nedozvoljene pozicije.

Mnogo se govorilo u uvodu ove utakmice da bi Graham Potter mogao dobiti otkaz ukoliko ne ostvari pobjedu na ovom susretu, te ostaje da vidimo da li će se to stvarni i desiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea se sada nalazi na devetom mjestu sa 31 bodom i velike su šanse da će nakon ovog biti i lošije plasirani jer ih Liverpool može prestići. Ono što je gore po njih jeste da su još dalje od borbe za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Sa druge strane West Ham se sada nalazi na 15. mjestu sa 20 osvojenih bodova, te nastavljaju svoju borbu za ostankom u ligi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

veliki73
Cist penal nisu svirali za chelsea
1 0
epa
Mislim da ova Potter nije odrastao ovakvom pozivu ovo bi samo Guardiola ustima da valja..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi