Haos u centru Praga: Navijači u crnom ruše sve pred sobom, ima povrijeđenih

Pred finale Konferencijske lige

Haos u centru Praga: Navijači u crnom ruše sve pred sobom, ima povrijeđenih

E. Škorić

U Pragu na stadionu Fortuna Arena večeras u 21 sat počinje finale Konferencijske lige između Fiorentine i West Hama.

Prošle sedmice Sevilla je pobijedila Romu i osvojila Evropsku ligu, sada je došao red na finale Konferencijske lige, a u subotu spektakl za kraj - finale Lige prvaka i okršaj Manchester Cityja i Intera.

No, ljubitelji nogometa sada su usmjereni na večerašnji meč u Pragu kojeg sudi španski sudija Del Cerro, a italijanski i engleski tim bore se za evropski trofej.

Nažalost, nekoliko sati prije finala došlo je do navijačkih okršaja na praškim ulicama. Prema prvim izvještajima, privedeno je više od 15 osoba.

Navijači Fiorentine obučeni u crno napali su navijače West Hama u baru u centru Praga, objavila je češka policija. 

Oglasi

Tri navijača West Hama i jedan policajac povrijeđeni su u incidentu.

Praška policija pozvala je nekoliko stotina policajaca da patroliraju gradom dok su se pripremali za oko 20.000 navijača West Hama - mnogi bez ulaznica za utakmicu.

Hiljade navijača West Hama i Fiorentine stigle su u Prag na finale trećeg evropskog takmičenja po redu. U prvoj i premijernoj sezoni trofej je pripao Romi pod vodstvom Josea Mourinha.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Oba kluba imaju za cilj okončati duge evropske suše s trofejima, a organizatori su pripremili dvije odvojene fan zone za navijače oba kluba koji nemaju ulaznice za utakmicu, a ipak su došli u Češku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti