Inter osvojio Kup Italije, Džeko stigao do jubileja
FOTO: EPA

U finalu bolji od Fiorentine

Inter osvojio Kup Italije, Džeko stigao do jubileja

H. Zilić

U Rimu je večeras odigran fnalni susret Kupa Italije između Fiorentine i Intera. Po završetku meča razloga za slavlje imali su fudbaleri i navijači Nerazzura. Inter je slavio sa 2:1 i odbranio trofej u Kupu Italije.

Počelo je kao iz snova za tim iz Firence. U trećoj minuti susreta Gonzalez koristi dodavanje Ikonea i pogađa za 1:0.

Nakon gola Fiorentine igru na terenu preuzima Inter. Stvarali su Nerazzuri prilike, a najbolju je imao naš Edin Džeko u u 25. minuti kada je izašao sam pred Terracciana. U situaciji jedan na jedan Dijamant je šutirao preko gola.

Ipak naredni ozbiljniji napad Intera donosi radosti navijačima kluba iz Milana. U 29. minuti Brozović je uposlio Martineza, a argentinski napadač pogađa za 1:1.

Inter je i nakon izjednačujućeg gola bolje stajao na terenu, imali su više konkretnijih akcija, a odbrana Viola je u nekoliko situacija dobro intervenisala.

U 37. minuti novo slavlje za Inter. Na sceni ponovo Lautaro Martinez koji postiže svoj drugi gol, asistent je sada bio Barella i to je bilo 1:2 i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

Početkom drugog poluvremena igra se većinom odvijala na sredini terena. Bilo je ne momente nekoliko dobrih poteza na obje strane, ali bez neke konkretnije završnice.

Veliko uzbuđenje vidjeli smo u 67. minuti kada je u prilici bio Lukaku, ali golman Terracciano odlično brani i spašava svoj tim. Lukaku je u 58. minuti ušao umjesto našeg Edina Džeke.

Fiorentina prijeti u 74. minuti, Gonzalez je odlično šutirao iz dobre pozicije, a sada se na drugoj strani sjajnom intervencijom istakako Smiar Handanović, ostalo je na semaforu 1:2.

Do kraja utakmice još nekoliko prilika pred oba gola, ali ostalo je 1:2 i Inter je tako odbranio trofej u Kupu Italije, a naš Edin Džeko došao do svog jubilarnog desetog trofeja u klupskoj karijeri. Za Inter je ovo bio devet trofej Kupa Italije u historiji kluba.

Uzbuđenja za Nerazzure nisu gotova. Inter će do kraja sezone igrati i veliko finale Lige prvaka 10. juna u Istanbulu protiv Manchester Citya.

Sa druge strane i Fiorentina ima evropsko finale 7. juna, a Viole će u Pragu igrati finale Konferencijske lige protiv West Hama i to će proed trofeja biti posljednja šansa Fiorentini da naredne sezone zaigra u Evroa ligi. To ne mogu kroz prvenstvo, izgubili su šansu i kao osvajači Kupa, dakle jedina šansa je da u Evropa ligu naredne sezone odu kao osvajači Konferencijske lige.

Finale Kupa Italije:

Fiorentina - Inter 1:2 (Gonzalez 3'/Lautaro Martinez 29', 37')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
promašio boga oca
0 3
user1659566597
Ma to babuka naš..aBd još šugavi City pobjediti
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije