Leeds United blizu Championshipa: U Londonu su "zatvorili" vrata elite
FOTO: EPA

Čekićari igrali za obraz

Leeds United blizu Championshipa: U Londonu su "zatvorili" vrata elite

H. Zilić

U engleskom Premiershipu stvari se lagano kristaliziraju, ali daleko od toga da je sve odlučeno prije posljednjeg kola, pogotovo u borbi za opstanak.

Southampton je već član Championshipa, Nottingham je trijumfom protiv Arsenala od 1:0 osigurao opstanak, dok tri kluba vode grčevitu borbu za goli život.

Leeds United, Everton i Leicester će sve dati od sebe da u psoljednjem kolu izbjegnu ispadanje iz Premiershipa.

U "čamac spasa" može samo jedna od tri pomenute ekipe.

U 37. kolu veoma bitan duel u raspletu na dnu tabele odigrali su West Ham i Leeds United.

Čekićari su u prošlom kolu osigurali opstanak i sada su mislima samo 7. juna u Pragu gdje ih očekuje finale Konferencijske lige protiv Fiorentine. Šansa za evropski trofej i šansa da naredne sezone zaigraju u Evropa ligi bez obzira na lošu sezonu u Premiershipu.

Oglasi

Opuštanja nema, tako to bude u Engleza. Leedsu je današnja utakmica bila od ogormnog značaja, ali West Ham je igrao za obraz što bi narodski rekli.

Konačan rezultat je glasio 3:1 za tim iz Londona.

Poveo je Leeds sa 0:1 u 17. minuti golom Rodyga sa 0:1, West Ham se vraća u 31. minuti, Rice pogađa za 1:1. U drugom poluvremenu totalni preokret Čekićara, Bowen u 72. minuti pogađa za 2:1.

Nokaut Leedsa servirao je Lanzini u četvrtoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leedsu sada treba trijumf protiv Tottenhama u posljednjem kolu, ali i treba trijumf ili remi Bournemotuha u gostima protiv Evertona.

Ako Leicester danas ne savlada Newcastle, Everton u posljednjem kolu ima opstanak u svojim rukama na domaćem terenu protiv Bournemoutha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi