Sve je dogovoreno, Liverpool ima novog trenera?
FOTO: EPA

Ponoćna vijest sa Ostrva

Sve je dogovoreno, Liverpool ima novog trenera?

Haris Zilić

Navijači Liverpoola sa nevjericom gledaju u finiš sezne gdje su prosuli šansu za titulu u Premiershipu, a prije toga su eliminisani od Atalante u četvrtini finala Evropa lige.

Novi šamar dobili sredinom sedmice kada ih je savladao i gradski rival ekipa Evertona rezultatom 2:0.

Od ranije je poznato da Jurgen Klopp napušta Liverpool po završetku sezone, a oprostit će se sa jednim trofejom u ovoj sezoni jer su Redsi krajem februara osvojili Liga kup, savladavši Chelsea u finalu.

Vjerovatno su i navijači, ali i sam Klopp očekivali trofejniji rastanak, ali posljednjih mjesec dana kao da je nešto truhlo u svlačionici Redsa.

Paralelno sa utakmicama pisalo se i o novom menadžeru Redsa od naredne sezone, čovjeku koji će naslijediti Jurgena Kloppa na klupi.

Stiže ponoćna bomba sa Ostrva, a vijest prenosi ugledi Fabrizio Romano. Liverpool je sve dogovorio sa Arne Slotom aktuelnim trenerom Feyenoorda.

Oglasi

Slot je bio glavni kandidat posljendjih dana, dosta se govorilo o njegovom stilu fudbal koji podsjeća na Kloppov, a sada je čini se sve završeno i od 1.7. će Slot povesti Redse u pripreme za novu sezonu.

Sa Feyenoordom igrao lijep fudbal

Arne Slot je prije tri godinje preuzeo Feyennord i sa timom iz Rotterdama je napravio odlične stvari.

Bilo je trofejnih trenutaka, ali bilo je i utakmica gdje je Feyenoord izgledao dopadljivo i napadački u svojoj igri.

Pomenuti stručnjak je prošle godine osvojio titulu prvaka Nizozemske sa kultnim timom iz Rotterdama, ove je već uzeo Kup, a prvenstvo će završiti na drugom mjestu iza PSV Eindhovena, no sa plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka.

Oglasi

Treba također napomenuti da je Slot vodio Feyenoord do finala prvog izdanja Konferencijske lige u sezoni 2021/2022, ali ga je u odlučujućem meču u Tirani nadmudrio Jose Mourinho s Romom (1:0).

Što se tiče njegove trenerske karijere, kako to inače bude i Slot je ušao na mala vrata u trenerski svijet.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenersku karijeru počeo u Cambuuru. Potom je vodio AZ Alkmaar, da bi u julu 2021. godine preuzeo Feyenoord i njegovo dovođenje se ispostavio kao pravi potez rukovodstva tima iz Rotterdama.

Arne Slot je Feyenoord vodio u 146 utakmica i ima učinak od 94 pobjede, 29 neriješenih utakmica i 23 poraza. Njegova ekipa zabila je čak 329 golova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi