Whyte se nada minutama protiv BiH: Meni i porodici bi to bilo sve na svijetu

Čeka na prve minute u državnom dresu

Whyte se nada minutama protiv BiH: Meni i porodici bi to bilo sve na svijetu

Nogometna "A" reprezentacija BiH prvi meč u Ligi nacija igra u subotu u Belfastu protiv Sjeverne Irske.

Radi se o selekciji koja je igrala na posljednjem Evropskom prvenstvu, kao i baraž za plasman na Mundijal, a na FIFA-inoj rang listi se nalazi na 27. poziciji.

O nadolazećoj utakmici u Belfastu se uveliko govori. Tamošnja javnost očekuje da će selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill u utakmici protiv naše zemlje pružiti priliku i nekim novim igračima, a jedan od njih je Gavin Whyte koji igra u 3. ligi Engleske za Oxford United.

"Debi za reprezentaciju bi značio čitav svijet za mene i porodicu. To je smisao nogometa, da igrate za svoju zemlju. Ako taj trenutak ne dođe sada, radit ću naporno da dobijem šansu", kazao je Whyte.

Utakmica između Sjeverne Irske i BiH se, podsjećamo, igra 8. septembra na Windsor Parku.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti