Jose Mourinho nakon Dybale dovodi još jednu zvijezdu koju je lično kontaktirao

Želi ga na posudbi

Jose Mourinho nakon Dybale dovodi još jednu zvijezdu koju je lično kontaktirao

E. Škorić

Trener Rome Jose Mourinho imat će zaista jak sastav naredne sezone.

Roma je ranije ovog ljeta dovela Nemanju Matića, koji je kao slobodan igrač došao iz Manchester Uniteda, a bez odštete je stigao i bivši igrač Juventusa Paulo Dybala.

Red je došao na Georginija Wijnalduma, veznjaka PSG-a, kojeg je Mourinho već kontaktirao kako bi ga nagovorio da dođe u Rim.

Bivši igrač Liverpoola je u PSG došao kao slobodan igrač prije godinu dana, ali se dosta mučio u Parizu i navodno nije u planovima novog trenera Christophea Galtiera i spreman je da se zaputi prema italijanskoj prijestolnici.

Prema više izvora, uključujući Sky Sport Italia i Sportitalia, Romi je ponuđen Wijnaldum na posudbu, ali Vučici je problem taj što nogometaš ima čak devet miliona eura po sezoni.

U Rimu su spremni dati 50 posto plate, a nadaju se da će ostatak zadržati francuski klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 31-godišnjak ima 86 seniorskih utakmica za Nizozemsku, u kojima je postigao 26 golova.

U prošloj sezoni Wijnaldum je upisao ukupno 38 nastupa uz tri data gola i tri upisane asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Roma dobro poslovala Samo treba novog trenera
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi