Arne Slot stao pred kamere i bez imalo oklijevanja rekao preuzima li Liverpool!

Sjajni trener Feyenoorda

Arne Slot stao pred kamere i bez imalo oklijevanja rekao preuzima li Liverpool!

Esmer Oštraković

Nakon što su dobili nekoliko odbijenica uprava Liverpoola očito je pronašla čovjeka koji će zamijeniti Kloppa i koji će od naredne sezone sjediti na klupi ovog tima.

Klopp je odlučio da nakon devet godina provedenih u ovom klubu na kraju sezone napusti klupu Liverpoola. Želi Klopp da se odmori od posla, a čelnici Liverpoola traže njegovu zamjenu.

Prvo su čelnici Liverpoola htjeli Xabi Alonsa, ali on je na kraju odbio i Liverpool, ali i Bayern koji ga je želio. Nakon toga okrenuli su se De Zerbiju, ali ni od njegovog angažmana nije bilo ništa.

Činilo se da su novog trenera pronašli u Rubenu Amorimu, ali je i njegov dolazak propao. Ipak, čini se da će Redsi jako brzo dogovoriti novog trenera.

Radi se o Nizozemcu Arneu Slotu koji sa dosta uspjeha vodi ekipi Feyenoorda. Njegov tim igra prelijep i efikasan fudbal i to se sviđa gazdama Liverpoola.

Oglasi

Nakon što je informacija procurila u javnost konačno se oglasio i sam Arne Slot.

"Želim da postanem novi trener Liverpoola, moja odluka je jasna. Feyenoord i Liverpool trenutno pregovaraju i vidjećeno kakav će ishod na kraju biti. Čekamo klubove da postignu dogovor", rekao je Slot za ESPN.

Arne Slot je trenersku karijeru počeo u Cambuuru. Potom je vodio AZ Alkmaar, da bi u julu 2021. godine preuzeo Feyenoord i njegovo dovođenje se ispostavio kao pravi potez rukovodstva tima iz Rotterdama.

On je prošle godine osvojio titulu prvaka Nizozemske, ove je već uzeo Kup, a prvenstvo će završiti na drugom mjestu iza PSV Eindhovena, no sa plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba također napomenuti da je Slot vodio Feyenoord do finala prvog izdanja Konferencijske lige u sezoni 2021/2022, ali ga je u odlučujućem meču u Tirani nadmudrio Jose Mourinho s Romom (1:0).

Arne Slot je Feyenoord vodio u 146 utakmica i ima učinak od 94 pobjede, 29 neriješenih utakmica i 23 poraza. Njegova ekipa zabila je čak 329 golova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi