Willian pokazuje vjernost: U julu neću imati ugovor, ali ću igrati za Chelsea

Lijep gest Brazilca

Willian pokazuje vjernost: U julu neću imati ugovor, ali ću igrati za Chelsea

Jedan od igrača koji su pokazali vjernost klubu u kojem igraju i tokom koronavirusa je Brazilac Willian.

Premiership je prekinut i ne zna se kada će biti nastavljen. UEFA planira da to bude početkom maja i da se sezona završi do kraja juna. Ipak, postoji mogućnost da će biti odigrano nekoliko kola i u julu.

Tu onda nastaje problem jer svi fudbaleri imaju ugovore do isteka juna i već u julu su slobodni igrači ako im je to posljednja godina ugovora.

Jedan od tih igrača je Willian. On ima ugovor još tri i pol mjeseca sa Chelseajem i prije koronavirus pauze nije dogovoren nastavak saradnje. Willian je želio trogodišnji produžetak, dok je Chelsea ovom 31-godišnjaku nudio ugovor na dvije godine.

Ipak, bez obzira na to što je on zvanično igrač Plavaca do kraja juna, Brazilac kaže kako će igrati i u julu ako bude trebalo bez obzira na to što neće imati nikakav potpisan papir koji ga veže za klub.

"Moj ugovor se okončava u julu ja mislim. Ako se bude moralo igrati u to vrijeme, tih mjeseci, mislim da ne bi bilo problema da ligu završim na način koji bi bio lojalan klubu, jer klub je uvijek bio uz mene. Bez obzira na potpisani papir", kaže Willian i dodaje:

"Ali, jasno je da ovo još nije sigurno, ne znamo šta će se dogoditi. Ali bez dileme, kao i uvijek, dat ću najbolje za svoj klub bez obzira na stanje u ugovoru".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, on dodaje kako nema novosti kada je u pitanju produžetak saradnje između dvije srane.

Willian je u Chelseaju od 2013. godine kada je došao iz Anžija. Ove sezone je upisao 37 utakmica, postigao sedam golova i dodao šest asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi