Wilmots bijesan: Benteke i Lukaku su kao dva panja

Belgijski selektor ljut

Wilmots bijesan: Benteke i Lukaku su kao dva panja

Edmir Škorić

Selektor Belgije Marc Wilmots okrivio je svoje napadače za jučerašnji poraz od Velsa.

Belgija je poražena s 1:0 od Velsa, iako je bila favorit. To je otežalo stvar Belgijancima, koji u septembru dočekuju našu reprezentaciju u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Wilmots je bio razočaran nakon poraza i na kraju je okrivio napadače iz Premier lige, Christiana Bentekea (Aston Villa) i Romelua Lukakua (Everton).

“Razočarani smo. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, ali smo primili gol i Vels je bio jači”, kazao je Wilmots, dodavši:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

“Promijenio sam sistem igre zato što je Benteke bio izoliran. Igrali smo potom s dva napadača, ali im je bilo potrebno više prodora po krilima. Tražio sam od njih da idu na prvu stativu, ali su bili poredani kao dva panja u šesnaestercu”.

Vels je lider u grupi B sa 14 bodova, Belgija ima 11, Izrael i Kipar po devet, bh. reprezentacija osam, dok je Andora bez boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.