Defanzivac im otišao u FK Sarajevo, a današnjim sastavom su mnoge ostavili u čudu
FOTO: EPA

Zanimljiva ideja poznatog kluba

Defanzivac im otišao u FK Sarajevo, a današnjim sastavom su mnoge ostavili u čudu

Haris Zilić

Dosta poznatih klubova proživljava teške trenutke, možda i najteže od svog osnivanja, a među njima je i poznati poljski klub i ekipa koja je bila 14 puta prvak svoje države.

Naravno riječ je o Wisli Krakow koja je trenutno drugoligaš.

Wisla želi povratak u društvo najboljih, otvorili su novu sezonu trijumfom u gostima protiv Polonie iz Varšave rezultatom 3:2.

Ipak, današnji susret protiv Polonije ostat će upamćen po nesvakidašnjoj situaciji.

Iako je riječ o poljskoj Dviziji 1, iako je riječ o poljskom klubu u sastavu je najviše bilo španskih fudbalera.

Oglasi

Wisla je u rosteru imala čak devet španskih fudbalera i ko ne prati fudbal slobodno je mogao pomisliti da je u pitanju neki španski klub.

Naime klub iz Krakowa je potpsiao saradnje sa španskim niželigašem i mnogi fudbaleri dolaze na posudbe.

Pored toga neki su potpisali i ugovore, a umjesto tržištu Južne Amerike i Afrike, Wisla se okrenula zanimljivoj ideji i vidjet ćemo rezultate.

U prvom sastavu protiv Polonie bili su Raton, Satrusuegui, Junca, Miki, Goku, Alfaro, Rodao, dakle sedam Španaca.

Na klupi su bili Tachi i Banea Perez koji su također dobili priliku za igru u nastavku meča.

Silične stvari u Engleksoj radi Wolverhampton sa portugalskim fudbalerima pa često u rosteru Vukova možemo vidjeti šest, sedam, čak i osam Portugalaca.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Wisla je inače ove godine ostala bez odrmbmenog igrača, hrvatski internacionalac Ivan Borna Jelić-Balta pojačao je redove bh. premijerligaša FK Sarajevo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi