Wojciech Szczesny je trebao biti zamjena za Davida De Geu?

Španac je ipak produžio saradnju sa Unitedom

Wojciech Szczesny je trebao biti zamjena za Davida De Geu?

Ako je vjerovati pisanju britanskog Suna, golman Juventusa Wojciech Szczesny je ljetos bio želja Manchester Uniteda, a prijedlog za njegov transfer je stigao direktrno od trenera Crvenih đavola Ole Gunnara Solskjaera.

Manchester United je čak i kontaktirao Juventus kako bi saznao da li je Szczesny dostupan za transfer, ali se to sve dešavalo prije nego što je David De Gea produžio vjernost klupu sa Old Trafforda.

Očekivalo se da će De Gea napustiti Manchester United. Međutim, umjesto odlaska, De Gea je u septembru potpisao novi ugovor sa Crvenim đavolima koji bi ga na Old Traffordu trebao zadržati do juna 2021. godine.

Kada je postalo jasno da će De Gea produžiti saradnju, prestalo je i interesovanje Manchester Uniteda za golmana Juventusa.

Inače, ugovor poljskog golmana sa Juventusom važi do 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mattia Perin je doveden da bude nasljednik Wojciecha Szczesnog u Juventusu, ali su ozbiljne povrede odvojile nekadašnjeg golmana Genoe od terena u velikom dijelu prošle sezone.

Zbog toga se na Allianz stadion vratio Gigi Buffon kako bi preuzeo ulogu drugog golmana, dok će Perin na svoju priliku morati još sačekati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi