Wolfsburg slavi najveći evropski uspjeh u klupskoj historiji
Foto: EPA

Schurrle presudio Gentu

Wolfsburg slavi najveći evropski uspjeh u klupskoj historiji

Fudbaleri Wolfsburga su večeras savladali Gent sa minimalnih 1:0 i tako izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Nakon što su Vukovi u prvoj utakmici u Belgiji slavili sa 3:2, večeras su još jednom pokazali da su u ovom trenutku ipak mnogo bolji tim od Genta i proslavili svoj najveći evropski uspjeh u klupskoj historiji.

Wolfsburg je bio bolji tim većim dijelom utakmice, a svoju inicijativu su krunisali u 74. minuti. Draxler je prošao po desnoj strani i lijepo uposlio Schurrlea, kojem nije bilo teško da postigne pogodak.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, pa je Wolfsburg sa ukupnih 5:3 prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Moglo bi se reći da je njemački klub najprijatnije iznenađenje u dosadašnjoj fazi najboljeg klupskog takmičenja u Evropi.

Liga prvaka, 1/8 finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Wolfsburg - Gent 1:0 (Schurrle 74')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije