Wolverhampton dovodi dvojac iz Napolija?
Ako Wolverhampton uspije dovesti Ruija, to će se smatrati ozbiljnim podvigom za ovaj engleski klub

Transfer špekulacije

Wolverhampton dovodi dvojac iz Napolija?

Engleski premierligaš Wolverhampton u januarskom prelaznom roku želi dodatno ojačati svoj tim, koji ove sezone pruža sasvim solidne partije u Premier ligi.

Prema pisanju inostranih medija, na meti Wolverhamptona se nalaze dvojica fudbalera Napolija Mario Rui i Amadou Diawara, koje bi menadžer Wolvesa Nuno Espirito Santo rado volio vidjeti u ekipi.

Wolverhampton je još ljetos uvjerio javnost da je u stanju dovesti velika pojačanja (Rui Patricio, Joao Moutinho, Adama Traore...), pa ostaje da se vidi hoće li barem jedan od pomenutih Napolijevih fudbalera obući dres ovog kluba.

Rui je standardni prvotimac Napolija koji je ljetos potpisao novi, petogodišnji ugovor sa italijanskim klubom dok Diawara ne igra toliko često. Ugovorom je vezan do 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wolverhampton se nakon 10 kola nalazi na 10. mjestu Premier lige sa 15 bodova, a mogao je biti i bolje plasiran da u posljednje dvije utakmice nije doživio (neočekivane) poraze.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi