Bivši trener Real Madrida preuzeo Wolverhampton

Lopetegui konačno pristao

Bivši trener Real Madrida preuzeo Wolverhampton · Zvanično

Esmer Oštraković

Nakon dugo pregovora Wolverhampton je danas i zvanično objavio da je Lopetegui novi trener njihovog tima i da, kako sami kažu, kreće novo poglavlje za njihov klub.

Wolvesima ove sezone ne ide baš najbolje, a nakon što je smijenjen prethodni trener, uprava kluba je željela samo Lopeteguija.

Dugo su trajali pregovori sa njim, najviše zbog bolesti njegovog oca, te je zbog toga ovaj trener dugo razmišljao da li da se vrati poslu.

Nakon što se stanje njegovog oca stabilizovalo, on je prihvatio ponudu, te je danas zvanično predstavljen kao novi trener Wolverhamptona.

Wolvesi su na zvaničnoj stranici objavili video uz kratku poruku "novo poglavlje".

Oglasi

Ovo će biti njegov prvi posao u Premiershipu, a sve će startati od 14. novembra, kada će odraditi prvi trening sa timom.

U dosadašnjoj karijeri je Lopetegui radio kao trener Porta, bio je selektor reprezentacije Španije, te je bio trener Real Madrida i Seville.

"Julen je sjajan trener sa ogromnim iskustvom na visokom nivou. Veoma sam zadovoljan što smo ga uspjeli dovesti ovdje", rekao je prvi čovjek Wolvesa, Jeff Shi, te je daodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Od prvoga dana on je bio naš glavni kandidat. Drago nam je da se sve pozitivno završilo, te da je sada dio našeg kluba", završio je Shi.

Sigurno je da će njegovo iskustvo biti veoma bitno u nastavku razvijanja Wolverhamptona, ali i za ambicije koje klub ima u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi