Mali tim danas ispisao historiju i ušao u društvo najboljih - Kao nagradu žele Luku Modrića
Hrvatsku legendu mnogi žele vidjeti u svojim redovima (AP Photo/Pablo Garcia)

Imaju pravo sanjati

Mali tim danas ispisao historiju i ušao u društvo najboljih - Kao nagradu žele Luku Modrića

Midhat Šljivak

Mali istanbulski tim Eyupsor ispisao je historiju. Pobjedom nad Altayom od 4:1 osigurali su plasman u Super ligu, po prvi put u historiji i imaju ogromne planove za budućnost.

Istanbul je dobio novog superligaša. Mali Eyupspor šokirao je sve u Turskoj, odigrao je vrhunsku sezonu, a danas je pobjedom nad Altayom od 4:1 osigurao historijski plasman u društvo najboljih turskih klubova.

S klupe ovaj klub predvodi legendarni Arda Turan. Okupio je zaista odlična imena u svom timu, ali nakon plasmana u Super ligu nema namjeru stati.

Nedavno su turski mediji objavili kako je željaa Eyupspora, vjerovali ili ne, dovođenje legendarnog hrvatskog fudbalera Luke Modrića. Iako to djeluje nevjerovatno, spremni su pokušati.

"Eyupspor će poslati ponudu Luki Modriću ako ne produži ugovor s Real Madridom. Učinit će to ako izbori plasman u Super ligu", pišu turski mediji.

Oglasi

Ipak, jedno su želje, a mogućnosti nešto sasvim drugo. Modrić će možda i dobiti ponudu ovog malog tima, no nerealno je očekivati da bi najveći hrvatski fudbaler mogao prihvatiti ponudu Eyupspora.

Nije međutim zabranjeno sanjati. Eyupspor će sasvim sigurno dovesti određena imena koja su poznata javnosti, ali igrači tipa Modrića sreću će potražiti negdje drugo.

Eyupspor je klub iz Istanbula koji je osnovan 1919. godine. Utakmice igraju na Eyup stadionu kapaciteta 2.500 sjedećih mjesta.

Jasno je međutim da utakmice Super lige neće moći igrati na ovom terenu i sada im predstoji da nađu teren koji zadovoljava standarde društva najboljih.

Oglasi

Gdje će Luka Modrić?

Najbolji hrvatski fudbaler svih vremena Luka Modrić još uvijek nije donio odluku o nastavku karijere. Postoji nekoliko opcija za njega.

Modriću ugovor s Realom ističe na kraju ove sezone, izvjesno je da u kraljevskom klubu neće ostati i već se svi spremaju za njegov odlazak.

Kao potencijalne destinacije spominju se Saudijska Arabija i Sjedinjene Američke Države. Iz ovih zemalja ima ogromne novčane ponude koje je jako teško odbiti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, Dinamo Zagreb je napravio prvi konkretan potez. Javno su ga pozvali da se vrati kući i vidjet ćemo jesu li ga uspjeli nagovoriti.

Modrić je prethodnih 12 godina nastupao za Real Madrid, a pored Dinama igrao je još za Tottenham i Zrinjski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi