Peti rang bh. fudbala: Sunce iznad Pribave, a tribine krcate u lokalnom derbiju

Atmosfera vrhunska

Peti rang bh. fudbala: Sunce iznad Pribave, a tribine krcate u lokalnom derbiju

Haris Zilić

U Bosni i Hercegovini manje sredine itekako zanju ponuditi sprotski praznik, pogotovo ako je u pitanju neki lokalni derbi, najčešće u fudbalu, a upravo tako je danas bilo u selu Pribava u okolini Gračanice.

Svoj duel 16. kola Druge lige Tuzlanskog kantona - grupa zapad, odigrali su FK Pribava i Stjepan Polje.

Posebna je to utakmica bila za oba tima jer je riječ o lokalnom derbiju, dva sela iz okoline Gračanice koja nisu puno udaljena.

Da bolje približimo, to je bio duel petog ranga bh. fudbala, a tribine su bile krcate, ispunjene do posljednjeg mjesta, a u Pribavi se maksimalno trude da njihov mali klub i njihovo selo šalje lijepu sportsku sliku, to su danas i uspjeli.

Pribava je na kraju savladala Stjepan Polje rezultatom 4:1 u sjajnoj utakmici, fer igri, ali i atmosferi kojoj bi poazvdijeli klubovi čak iz najjačih fudbalskh rangova.

Oglasi

Junak pribave bio je Aldin Nukić koji je postigao hat-trick, a golove je dao u osmoj, 33. i 35. minuti utakmice, dok se u strijelce upisao i Damir Omeorivć u 80. minuti susreta.

Počasni pogodak za Stjepan Polje zabio je Semir Hodžić i 60. minuti susreta.

Nema sumnje da iz ovog sela u okolini Gračanice ide jedna lijepa sportska slika unašojd ržavi i vjerujemo da će ovakvih priča biti što više.

Manje sredine su obično poznate po tome da žive za svoje klubove, trude se i mnogo pomažu, a takav je slučaj i u Pribavi.

Ko zna, komžda neke od ovih klubova uskoro vidimo i u federalnim rangovima takmičenja što bi svakako bila jedna posebna i prelijepa priča.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Druga liga Tuzlanskog kantona - grupa zapad:

FK Pribava- Stjepan Polje 4:1 (Nukić 8',33',35, omerović 80'/Hodžić 61')

Top Komentari

BosnaH
5 Rang BH Fudbala??? Koja su prva cetiri ranga?? Premier Liga,, 1.liga FBiH,,2 Liga FBiH i kantonalna Liga... Zasto gluposti pises? Mi jedva imamo i 4 ranga..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi