Novinar postavio ponižavajuće pitanje Weghorstu, ali takav smiren odgovor nije očekivao

Nevjerovatne scene u Nizozemskoj

Novinar postavio ponižavajuće pitanje Weghorstu, ali takav smiren odgovor nije očekivao

E. Ganibegović

Nakon posljednje utakmice fudbalske reprezentacije Nizozemske, napadač ove selekcije, Wout Weghorst, dobio je vrlo neukusno pitanje od jednog novinara, no odogovorio je vrlo smireno, na iznenađenje mnogih.

Fudbalska reprezentacija Nizozemske nakon prva dva kola kvalifikacija za EURO ima polovičan učinak od tri boda.

Oranje je u prvom kolu deklasirano od Francuske u Parizu s 4:0, da bi u drugom kolu bio savladan slabašni Gibraltar s 3:0.

Strijelci za Nizozemsku u ovoj utakmici bili su Depay i Ake koji je postigao dva gola, a nakon utakmice neugodno iskustvo za napadača ovog tima.

U pitanju je čovjek koji je u Manchester United stigao kao zamjena za Cristiana Ronalda, Wout Weghorst.

Nizozemci nisu zadovoljni njegovim partijama u nacionalnom dresu, a jedan novinar je otišao korak dalje i pitao ga o njegovoj formi na vrlo bezobrazan način.

Oglasi

"Wout, da ste igrali 48 sati u ovoj utakmici, da li biste postigli gol?", bilo je pitanje nizozemskog novinara.

Međutim, vjerovatno nije očekivao da će dobiti vrlo smiren odgovor, bez dizanja tenzija od strane napadača Crvenih đavola.

"Dobro pitanje. Dao sam sve od sebe, ali vrijeme je isteklo", bio je Weghorstov odgovor koji se prema bezobraznom novinaru ponio vrlo lijepo na kraju. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jasno, mnogi su očekivali uvjerljiviju pobjedu Nizozemske no na kraju se pišu tri boda i ova selekcija je favorit za plasman na EURO iz ove grupe, pored Francuske.

Pored ove tri selekcije, u grupi se nalaze još Irska i Grčka. Trenutno Francuzi imaju šest bodova, po tri Grčka i Nizozemska, dok su Irska i Gibraltar bez bodova. 

Top Komentari

FreshCat9
super pitanje i pametan odgovor.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi