Procurio plan Xabija Alonsa? Još sezona u Bayeru, a onda klupa kluba koju sanja svaki trener!

Oglasio se sportski direktor Apotekara

Procurio plan Xabija Alonsa? Još sezona u Bayeru, a onda klupa kluba koju sanja svaki trener!

A. Čaušević

S nestrpljenjem se čeka ljetni prijelazni rok i odluka koju će donijeti Xabi Alonso po pitanju svoje budućnosti. Ugovorom je španski trener vezan za Bayer Leverkusen, dok ga u svojim redovima žele još Bayern i Liverpool.

Posljednjih sedmica se dosta špekuliše gdje će Alonso nastaviti svoju trenersku karijeru. Jedan dan je najbliži Bayernu, drugi dan je blizu Redsa, dok treći ostaje na klupi Apotekara.

O budućnosti Alonsa govorio je bivši sportski direktor Bayera, Reiner Calmund koji je kazao da je Špancu najbolje da odbije Liverpool.

Calmund je otišao korak dalje te je na neki način razotkrio Alonsov plan da kroz sezonu ili dvije planira preuzeti ni manje ni više nego Real Madrid.

"Čvrsto vjerujem da će Alonso biti trener Leverkusena sljedeće sezone", rekao je Calmund za španski list AS.

Oglasi

"Kao igrač osvojio je sve, uključujući i Ligu prvaka u Real Madridu. Ancelotti je produžio ugovor, tako da u ovom trenutku nema opasnosti."

"Da sam Alonsov agent, ne bih mu savjetovao da ode u Liverpool kao Kloppov nasljednik. Preporučio bih mu da ostane u Bayeru još jednu ili dvije sezone i onda možda zamijeni Ancelottija."

Real je najglamurozniji klub na svijetu i sigurno ne postoji trener koji ne bi volio preuzeti Kraljeve jednog dana, u toj grupi je definitivno i Alonso.

Ukoliko odluči ostati u Leverkusenu bit će to sigurno bolan udarac kako za Liverpool tako i za Bayern koji i nemaju previše opcija za novog trenera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alonsov Bayer je je još uvijek neporažen u ovoj sezoni računajući sva takmičenja te je na pravom putu da po prvi put u klupskoj historiji postane prvak Njemačke.

Apotekari sa nekada odličnim veznjakom djeluju sjajno na terenu, a prije nekoliko dana su se uspjeli vratiti iz mrtvih nakon što su gubili 2:0 od Qarabaga u Europa ligi. Završeno je 2:2 čime su fudbaleri Bayera definitivno pokazali karakter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi