Sezona nije ni blizu gotove, a nevjerovatni Bayer Leverkusen je oborio novi veliki rekord
Bayer Leverkusen je prva priča Njemačke, ali i Evrope ove sezone.

Koračaju ka tituli

Sezona nije ni blizu gotove, a nevjerovatni Bayer Leverkusen je oborio novi veliki rekord

E. Ganibegović

Bayer Leverkusen ove sezone juriša ka tituli prvaka Njemačke i obara rekorde. Danas je postavio još jedan.

U okviru 26. kola njemačke Bundeslige Bayer Leverkusen je danas slavio na gostovanju kod Freiburga rezultatom 2:3.

Wirtz, Hlozek i Schick su pogađali za Apotekare, dok su za domaći tim pogađali Doan u prvom i Keitel u drugom poluvremenu.

Rekord Bayer Leverkusena

Ovom pobjedom je Bayer Leverkusen oborio novi rekord i na taj način pokazao da zaista igra sezonu iz snova.

Kako piše Opta, ovo je bila 22. pobjeda Leverkusena u sezoni Bundeslige. Do sada nisu nikada imali toliko pobjeda u jednoj sezoni, a još je ostalo da se odigra osam kola.

Oglasi

Dakle, možemo očekivati da će ovaj rekord biti dodatno povećan. Ljestvica će za neke naredne generacije biti visoko podignuta, a trenutna ekipa će vrlo vjerovatno proslaviti titulu prvaka Njemačke.

Podsjetimo, Bayer Leverkusen je u igri i za trofej u DFB-Pokalu gdje je u polufinalu pored još dva drugoligaša i jednog trećeligaša.

Prije nekoliko dana je u nevjerovatnoj revanš utakmici protiv Qarabaga izborio i četvrtfinale Evropske lige, te juriša tako na tri trofeja ove sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U četvrtfinalu Evropske lige Bayer Leverkusen će snage odmjeriti protiv West Ham Uniteda. 

Top Komentari

Baron22
Možda samo kod vas nije gotovo , ali Bundesliga je davno gotova , tačnije gotova onu noć kad je Leverkusen nabio truhli bayern...a vi i dalje lupajte !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti