Xabi Alonso razbio Bayern, pa nakon utakmice ispao gospodin za sva vremena
Španski stručnjak je zaista nevjerovatan

Pobjede ne želi pripisati samo sebi

Xabi Alonso razbio Bayern, pa nakon utakmice ispao gospodin za sva vremena

M. Šljivak

Xabi Alonso vodi Bayer Leverkusena ka tituli prvaka Njemačke. Apotekari su razbili minhenski Bayern s 3:0 i stekli su pet bodova prednosti u odnosi na aktuelnog prvaka. Tokom slavlja španski stručnjak je pokazao kakav je gospodin.

Trener Bayer Leverkusena Xabi Alonso trenutno važi za jednog od najboljih trenera svijeta. 42-godišnjak na fenomenalan način vodi Apotekare, a jučer su ostvarili fenomenalnu pobjedu nad minhenskim Bayernom (3:0).

Bavarci su u Leverkusenu potpuno razbijeni, a Njemačka priča o gospodskom potezu španskog stručnjaka nakon utakmice kada se tim postrojio da ih navijači pozdrave i pjesmom nagrade za veliku pobjedu.

Alonso nije želio da on bude jedini među igračima. S klupe je pozvao kompletan stručni štab kako bi i oni dobili aplauze, te je ispao nevjerovatan gospodin.

Oglasi

Ovaj potez dobio je brojne pohvale. Svi govore o ovom potezu koji je zaista fenomenalan i pokazuje o kakvom čovjeku se radi.

Rezultati koje postiže s Bayerom su zaista nevjerovatni. Nije zato nikakvo čudo što ga već sad povezuju s drugim timovima među kojima su upravo Bayern, ali i Liverpool, gdje ga vide kao idealnu zamjenu za Jurgena Kloppa.

Bayer Leverkusen ove sezone nepobjediv

Tim Xabija Alonsa je ove sezone nepobjediv i još niko nije osletio slast trijumfa protiv ekipe iz Leverkusena.

Statistika Apotekara je izuzetna. Imaju 27 pobjeda i četiri remija u 31 odigranom meču i nevjerovatnu gol-razliku od 93 data i 18 primljenih golova.

Oglasi

Interesantno je svakako da je ovaj tim u čak 15 utakmica uspio sačuvati mrežu i zaista djeluju impresivno u svim fazama terena.

Bayer je na vrhu tabele Bundeslige s 55 osvojenih bodova. Bayern je iza s pet bodova manje i Apotekari su na dobrom putu da dođu do prve titule Bundeslige u historiji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Najbolji period ovog tima bio je krajem 90-ih godina prošlog i početkom ovog stoljeća. Pet puta su bili viceprvaci, titule su gubili na nestvaran način, a igrali su i finale Lige prvaka 2002. godine i izgubili su od Real Madrida.

Najveći uspjeh je osvajanje DFB Kupa 1993. i Kupa UEFA 1988. godine. Sada je došao red i na Bundesligu.

Top Komentari

Culer
Odavno neko nije poderao kobasice poput Xabija. Ima znanje i igrače koji ga razumiju.
0 0
user1707604931
Malo je reći razbio , demolirao , nisu šanse imali a kao neki su velikan hahahaha ....učini im Lazio uslugu izbaci ih , jer njihov prolaz će biti tragedija za nogomet , pakao ...a navijači bayerna još gluplji i gluplji ....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi