Florentino Perez je već odabrao nasljednika Carla Ancelottija

Xabi Alonso prvi izbor

Florentino Perez je već odabrao nasljednika Carla Ancelottija

Midhat Šljivak

Čuveni Italijan Carlo Ancelotti provest će narednu sezonu na klupi madridskog Reala i tu će vjerovatno okončati veliku karijeru. Predsjednik Kraljeva Florentino Perez već ima čovjeka koji je prvi pik za novog trenera, a to je Xabi Alonso.

Carlo Ancelotti odradit će preostalu godinu ugovora s Real Madridom. Italijanski trener ugovorom je vezan do juna 2024. godine, posao će završiti do samog kraja i zatim ulogu trenera jednog od najvećih klubova svijet prepustiti nekom drugom.

Novi trener Reala mogao bi postati nekadašnji fudbaler ovog kluba Xabi Alonso. Legendarni veznjak gradi jako dobru karijeru u Bayeru iz Leverkusenu i mnogima je zapao za oko njegov izuzetno lijep stil igre.

Očigledno je i predsjednik Florentino Perez uvjeren da bi 41-godišnjak mogao biti pravo rješenje za klupu Kraljeva i navodno ga je učinio kandidatom broj jedan za preuzimanje kluba u ljeto 2024. godine.

Oglasi

Xabi bi tako jako brzo mogao do klupe moćnog Reala. Favorit je za nasljednika Carla Ancelottija i vidjet ćemo hoće li on zaista i preuzeti vođenje kraljevskog kluba.

Trenersku karijeru Xabi Alonso je započeo u Real Sociedadu. Vodio je B tim ovog kluba, a posao u Bayer Leverkusenu mu je prvi ozbiljniji u trenerskoj karijeri.

Očigledno je sasvim dovoljno pokazao da mu Perez ukaže povjerenje, pa neće biti iznenađenje ako ovaj 41-godišnjak postane novi trener madridskog velikana.

Xabi Alonso poznato je lice u svijetu fudbala. Karijeru je počeo u Real Sociedadu, a zatim je igrao za Liverpool, Real Madrid i Bayern.

Nekada je važio za jednog od najboljih veznjaka svijeta i nije čudo što je igrao za neke od najboljih timova planete s kojima je osvojio sve što je mogao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Član Reala bio je od 2009. do 2014. godine i odigrao je 236 utakmica uz šest postignutih golova. U tom periodu radio je upravo s Ancelottijem, te Joseom Mourinhom.

Kao trener Bayera iz Leverkusena Xabi Alonso je odradio 37 utakmica na klupi ovog tima i ima učinak od 17 pobjeda, te po 10 neriješenih utakmica i poraza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi