Xavi spremio iznenađenja u formaciji za sutrašnji duel s Interom

Teška utakmica

Xavi spremio iznenađenja u formaciji za sutrašnji duel s Interom

Edmir Škorić

Inter će u srijedu navečer gostovati Barceloni u derbiju 4. kola Lige prvaka.

Inter je prošle sedmice pobijedio Barcelonu s 1:0, a dva rivala sada će se sastati na Camp Nouu i to će biti jako važna utakmica koja bi mogla da nam donese odgovor na pitanje ko će uz Bayern proći u nokaut fazu iz tzv. grupe smrti.

Barcelona je pod pritiskom nakon što je osvojila samo tri boda u prva tri kola Lige prvaka, a sada joj slijede dueli s Interom, pa sa Bayernom i cilj je da se osvoji šest bodova, koliko god to teško bilo.

Posebno važna je sutrašnja utakmica s Interom, a Xavi za ovaj meč sprema jedno iznenađenje.

"Znamo da je Inter dobra odbrambena ekipa. Na treninzima naporno radimo kako bismo uvježbali razne taktičke varijante. Ova utakmica će za nas biti kao finale. Nećemo imati prostora za grešku. Nadamo se da će nam navijači pomoći, jer nam je njihova podrška potrebnija više nego ikada. Želimo magičnu noć na i da dođemo do velike pobede. Više bih volio da pobijedimo 2:0 nego 1:0", rekao je Xavi.

Xavi sada sprema iznenađenje u formaciji 4-3-3 i napast će Inter od prve minute.

Prvi put bi trebalo da igra kvartet Busquets, De Jong, Pedri i Gavi, ali i trojica napadača. To bi značilo da bi u odbrani mogli da igraju Eric Garcia, Pique i Alonso, dakle bez ful bekova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Može se očekivati Busquetsa kao zadnjeg veznog, Gavi i De Jong bit će centralni, dok bi Pedri trebao da zaigra iza Lewandowskog, Dembelea i Raphinhe.

Duel Barce i Intera privlači veliku pozornost u svijetu, a počet će u srijedu od 21 sat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

barcaforever
Talijani su to, igraju tvrdo i odbranu, ne bi me čudilo da dadnu gol i povuku se ko prošlu utakmicu, neće tu biti lijepog fudbala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi