Messi je odabrao, ženina je bila zadnja!
Za razliku od mnogih zvijezda koje sele u Saudijsku Arabiju, Lionel Messi je odbio najveći ugovor ikad i ide u Sjedinjene Američke Države (Foto: EPA)

Odluku će saopštiti veoma brzo

Messi je odabrao, ženina je bila zadnja!

M. Šljivak

Lionel Messi (35) karijeru će nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama. On bi u narednim satima trebao objaviti kako će postati novi član Inter Miamija, kluba kojeg je preferirala njegova supruga Antonele.

Lionel Messi odbio je nestvarnu ponudu iz Saudijske Arabije gdje su mu nudili više od milijardu eura za ugovor, te će karijeru, po svemu sudeći, nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Klub za kojeg će igrati je Inter Miami. Jedan od vlasnika ekipe je David Beckham, a Leo će u ovom klubu također imati nevjerovatne cifre.

Bazna plata argentinskog čarobnjaka bit će 50 miliona dolara, ali tu su brojni bonusi koji će ga učiniti jednim od najplaćenijih na svijetu, iako ne nastupa u Saudijskoj Arabiji.

On će imati i procente zarade od glavnih sponzora MLS-a Adidasa i Applea. To će mu platu dodatno povećati do poprilično velikih granica, a ponuđena mu je opcija da kupi i jedan MLS tim nakon okončanja karijere.

Oglasi

Španski mediji tvrde da bi Leo odluku trebao donijeti u narednim satima. Saudijska Arabija je ispala iz igre, Barcelona ima još male šanse i nadaju se da bi mogli preokrenuti stvari u svoju korist, no teško je vjerovati da će Messi ponovo obući dres katalonskog giganta.

Inter i grad Miami bili su opcija koju je preferirala njegova supruge Antonele. Ona smatra da je to idealna lokacija za školovanje djece i početak novog života.

Njegov otac Jorge zbog novca je želio u Saudijsku Arabiju, dok je Leu želja oduvijek bila da se vrati u Barcu. Na kraju je po svemu sudeći pobijedila supruga i Leo bi u narednim satima ili danima trebao biti predstavljen kao novi igrač tima iz Miamija.

Messi kupio stan u Miamiju vrijedan više od sedam miliona dolara

Lionel Messi je kroz karijeru zaradio stotine miliona eura, a jedan dio novca odlučio je inkasirati u luksuzni stan u Miamiju.

Oglasi

On je još 2021. godine investirao 7.3 miliona dolara na luksuzni stan u Miamiju i to bi trebao biti njegov novi dom od ovog ljeta.

Stan se nalazi na devetom spratu luksuzne zgrade Regalia Miami i ima površinu od 5.515 kvadrata i u njemu porodica Messi ima apsolutno sve što poželi.

Svoj objekat su odmah uredili po najvećim standardima. Imaju četiri spavaće sobe, četiri i po kupatila, a o kolikom stanu se radi dovoljno govori činjenica da ima mjesta i za bar od 1.000 boca vina.

Jedna velika karijera očigledno se privodi kraju. Messi će igrati u kvalitetom solidnoj ligi, ali jasno je da to nije nivo igre kakav bi bio bilo gdje u Evropi.

Ipak, Antonella očigledno smatra da je vrijeme da se porodica konačno smiri i da Leo polako završava karijeru, pa će mu Inter Miami vjerovatno biti treći i posljednji klub u karijeri.

Podsjetimo, on je čitav život proveo u Barceloni, a 2021. godine nakon finansijskih problema napušta ovaj klub i prelazi u PSG, odakle je otišao na neslavan način i u sukobu s navijačima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Rekoh ja da je sve bila predstava za tupave Uefalonce.. dakle ne govorim njegovom fudbalskom umjecu, ali tip ima karakter kisne gliste i to je dokazao vise puta
3 1
Kuuler
5515 kvadratnih stopa nije isto sto i 5515 kv. metara, degenerici. To je cca 512 kvadrata
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi