Jedan od njih sigurno napušta Barcu: Xavi bira između Pjanića i još jednog veznjaka

Bh. veznjak navodno ima prednost

Jedan od njih sigurno napušta Barcu: Xavi bira između Pjanića i još jednog veznjaka

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je odličan meč u remiju Barcelone protiv Juventusa (2:2).

Katalonski klub odigrao je treći prijateljski meč na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, a ovaj put Xavi Hernandez pružio je priliku i Pjaniću.

Pjanić je imao šansu da zaigra protiv svog nekadašnjeg kluba i ostavio je odličan utisak. Bh. reprezentativac je odigrao vjerovatno svoj najbolji meč u dresu Barcelone i pokazao Xaviju da na njega itekako može da računa.

Xavi je i nakon meča izjavio da je Pjanić bio odličan i da će odluku oko njegovog statusa donijeti u narednim sedmicama. Iako je bio otpisan bh. veznjak je pokazao kakav je igrač i jedini je s te liste otpisanih dobio šansu na pripremama.

Očito da je Pjanić ostavio sjajan utisak na Xavija, a katalonski Sport objavio je da će trener Barcelone ubrzo donijeti odluku oko statusa našeg reprezentativca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sport navodi da će odluka biti donesena nakon američke turneje, te da je Xavi još uvijek u dilemi. Jasno je da će morati da se odrekne jednog veznjaka, a navodno to će biti Pjanić ili Nico Gonzalez.

Španski mediji smatraju da će Pjanić vjerovatno ostati u Barceloni i da će Nico na posudbu, ali trenutno najveći problem je plata koju ima bh. reprezentativac i navodno i tu će morati pronaći neko rješenje ukoliko ostane na Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Kako god bilo Pkanić je podigao svoju formu, koja podsjeća na staru. Veliki respekt Pjanke vratio si se! Sad pamet u glavu i posveti se ozbiljno fudbalu još koju godinu
6 0
user1650229672
Ovaj xavi umislio da je trenercina za koji mjesec noga njemu lagano
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi