Xavi očitao lekciju svojim igračima, izdvojio je "omraženog": "Pa pogledajte ga..."

Scena s treninga

Xavi očitao lekciju svojim igračima, izdvojio je "omraženog": "Pa pogledajte ga..."

A. Čaušević

Barcelona je zapala u krizu kada je to bilo najpotrebnije.

Visoka pobjeda (0:4) u El Clasicu bila je vjetar u leđa kataloncima, ali hladni tuševi su stigli u Europa ligi od Eintrachta te protiv Cadiza prije nekoliko dana pa je san o trofeju ugašen.

Xavi Hernadez je nezadovoljan trenutnim stanjem u ekipi te je jasno upozorio igrače da će morati promijeniti svoj stav u ostatku sezone.

Na posljednjem treningu Xavi je okupio sve igrače i održao im ''kratko predavanje''. Iznenadio je izborom igrača koji treba biti primjer svim ostalim.

Naime, perspektivni trener se odlučio sa Ousmanea Dembelea kojem uskoro ističe ugovor, a Francuz se nalazi zaista u odličnoj formi.

"Pogledajte ga... A uopšte nema ugovor", riječi su koje je izgovorio Xavi pred svim igračima, prenio je El Chiringuito.

Xavi je od svojih igrača zatražio da pokažu još više zalaganja te da ih ne zanese nekoliko pobjeda jer je susret protic Cadiza pokazao da je pred njima još mnogo posla.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je u januaru bio otpisan i dobio poruku da više nikad neće obući dres Barce posljednjih sedmica je došlo do preokreta te postoji mogućnost da Dembele produži ugovor.

Direktor Barcelone Mateu Alemany je prošle sedmice i razgovarao sa Dembeleovim agentom pa ostaje da se vidi da li će doći do produženja saradnje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi