Nerealne scene u svlačionici Barcelone kad je Džeko postigao svoj prvi gol protiv Viktorije

Katalonci opet ispali iz Lige prvaka

Nerealne scene u svlačionici Barcelone kad je Džeko postigao svoj prvi gol protiv Viktorije

Admin Čaušević

Barcelona će drugi put u nizu na proljeće igrati Europa ligu. Iako je tokom ljeta stvoren samoprozvani "supertim" stanje na terenu je bilo užasno pa su izabranici Xavija Hernenadeza zakazali već na prvom prioritetu, odnosno plasmanu u nokaut fazu Lige prvaka.

Barceloni je u petom kolu trebala pobjeda nad Bayernom te kiks Intera protiv Viktorije iz Plzena. Čudo se nije desilo. Katalonci su izgubili sa 0:3, a Nerazzurri slavili sa 4:0.

Utakmica u Milanu se igrala u terminu od 18:45, a Xavi Hernandez je odlučio da okupi sve igrače u svlačionici Nou Campa te da zajedno gledaju dešavanja sa Meazze uz nadu da će češki prvak napraviti senzaciju.

Taj potez se pokazao kao kontraproduktivan pošto je Inter na krilima naše Edina Džeke koji je bio dvostruki strijelac sve riješio u prvom poluvremenu.

Zvučna imena iz redova Barcelone su došli mnogo ranije nego inače na mečeve, sjedili su ujedinjeni ispred televizije te su vjerovali da se može desiti novo fudbalsko čudo.

Oglasi

Međutim, umjesto čuda Katalonce je dočekao hladan tuš. Golovi Mkhitaryana i Džeke u razmaku od nekoliko minuta su ugasili sve nade.

Društvenim mrežama je počela kružiti vijest da je u trenutku kada je kapiten bh. reprezentacije postigao gol Xavija uhvatio trenutak ludila pa je počeo razbijati stvari oko sebe, dok je među igračima vladao muk.

Da stvar bude još bizarnija u trenucima kada je Džeko zabio drugi gol za Inter na Nou Campu je orila pjesma "Zabava svaki dan."

[twitter]https://twitter.com/SiqueRodriguez/status/1585324032106594305[/twitter]

Sve se to odrazilo na igrače Barcelone koji su protiv Bayerna totalno podbacili te su upisali novi ubjedljiv poraz i na neki način potvrdili neslavan status "redovne mušterije" diva iz Bavarije.

Oglasi

Xavi je poslije utakmice pokušao utješiti pristalice Blaugrane, ali teško da je u tome uspio.

"Moramo se pomiriti s realnošću. Rekao sam da moramo rasti kroz teške udarce. Moramo nastaviti dalje. Danas nismo bili na terenu. Nismo uspjeli doći na nivo Bayerna."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Istina je da je na nas itekako utjecalo što smo već znali da ispadamo iz Lige prvaka. Kažemo zbogom ovom takmičenju i to je udarac s kojim se moramo suočiti. Moramo biti samokritični".

"Znam da je za navijače ovo neuspjeh. Napravili smo analizu svega i napravili smo previše grešaka. Također, smatram da semo u prethodnim utakmicama zaslužili više bodova", rekao je trener Barcelone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Xavi ostani !
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi