Xavi: Casillas će više biti cijenjen u Portu

Smatra legendarni veznjak

Xavi: Casillas će više biti cijenjen u Portu

Xavi Hernandez za španske medije je izjavio da ga je pogodio način na koji se Real Madrid odrekao svog dugogodišnjeg čuvara mreže Ikera Casillasa. 

Legendarni fudbaler Barcelone je deceniju i pol bio Casillasov rival, a istovremeno sa njim je dijelio svlaionici u španskoj reprezentaciji. 

"Prethodnih nekoliko sezona sam primijetio da ne uživa u Madridu. Za tako velikog golmana poput njega nije logično da bude pod pritiskom javnosti zbog svojih igara, poslije svega što je uradio u karijeri", kazao je Xavi, te dodao:

"Mislim da mu ljudi nisu odali dovoljno poštovanja, jer ako pogledate odnos Juventusa prema svojoj legendi Buffonu, shvatite da nešto nije u redu. Sada kada je u Portu siguran sam da će ga dočekati kao heroja i svakako cijeniti više nego ovdje" izjavio je Xavi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećamo, Xavi je nakon okončanja sezone odlučio napustiti Barcelonu i karijeru nastaviti u katarskom Al Saddu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.