Xavi debituje u derbiju: "Igrači su me iznenadili, određena pravila su jako bitna"
Foto - Screenshot

Novi trener Barcelone

Xavi debituje u derbiju: "Igrači su me iznenadili, određena pravila su jako bitna"

Midhat Šljivak

Xavi Hernandez (41) debitovat će na klupi Barcelone u gradskom derbiju protiv Espanyola.

Dolazak legende kluba na mjesto trenera oduševila je navijače katalonskog tima, posebno jer je klub u jako teškoj situaciji.

Xavi je danas na press konferenciji govorio o predstojećem meču, kao i o planovima za budućnost.

"Rekao sam igračima da budu mirni, da imam povjerenje u njih i da se osjećaju ugodno na terenu. Morat ćemo se potruditi da dobijemo ovaj meč, ali sretan sam sa onim što sam vidio od ekipe", rekao je Xavi i nastavio je:

"Ekipa je veoma pozitivna, ali trebat će nam i podrška navijača. Nismo imali previše vremena za rad, ali imamu jasnu ideju. Pravi stav, pristup i žrtva za klub je oni što želim".

Xavi je po dolasku u klub uveo brojna pravila ponašanja za fudbalere, a o njima je rekao.

"Smatram da su određena pravila jako bitna za funkcionisanje grupe. Nisam došao ovdje da naređujem već da napravim neki red. Za sada ide sve dobro".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dosta sam razgovarao sa igračima. Rekao sam im šta želim od njih. Smiren sam, pozitivan, sretan i uzbuđen što sam se vratio kući. Manje sam nervozan nego kad sam bio fudbaler. Mogu reći da sam iznenađen talentom koju ekipa posjeduje, a šansu da se dokažu imat će i mladi igrači. Postoji dosta želje i volje za radom. Nismo u najboljoj poziciji, ali želimo pobjeđivati u budućnosti", rekao je Xavi.

Susret Barcelona - Espanyol igra se u subotu od 21 sat na stadionu Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
Sigurno je stao pred igrace i rekao nema vise kafa, nema vise, kolaca ..vise ni mame svoje necete vidjeti
5 1
user1611330382
Otici ce kako je i dosao
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi