Xavi: Guardiola može osvojiti sve sa Cityjem

Nahvalio bivšeg trenera

Xavi: Guardiola može osvojiti sve sa Cityjem

Iskusni španski fudbaler Xavi Hernandez uputio je hvalospjeve na račun bivšeg trenera Pepa Guardiole. 

Xavi je imao priliku sarađivati sa Guardiolom u Barceloni, a sada je uvjeren da će ambiciozni španski stručnjak uspjeti sa Manchester Cityjem ponoviti uspjehe iz vremena dok je vodio katalonski klub i Bayern. 

"Pep je pobjednik. On će željeti da osvoji sve ove sezone i ne vidim razlog da ne osvoji sa ovakvim timom kakav ima na raspolaganju. Sa Barcelonom je osvojio tri pehara, a sa Manchester Cityjem može barem tri ili četiri. Liga i Liga šampiona su posebna takmičenja, ali su njegove ambicije prevelike", izjavio je Xavi koji danas nastupa u Kataru. 

Guardiola je odlično otvorio epizodu u Manchester Cityju i dosad je ostvario sve pobjede. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Manchester City nema drugi tim, jednostavno nije fer reći za te momke. Pep će naravno praviti promjene u takmičenjima kao što su kupovi i igrači koji tada budu dobijali priliku su igrači svjetske klase. To je snaga tima sa Etihada. Ne možete da osvojite sa samo 11 igrača, potreban vam je cijeli tim", dodao je Xavi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti