Xavi u suzama izašao na teren, a onda uzeo mikrofon i zapjevao s Laportom

Zvanično predstavljen kao novi trener Barce

Xavi u suzama izašao na teren, a onda uzeo mikrofon i zapjevao s Laportom

Endin Čaušević

Xavi Hernandez danas je zvanično predstavljen kao novi trener Barcelone.

Legendarni Xavi vratio se na Camp Nou nakon šest godina nakon što je izabran za novog trenera katalonskog kluba.

Xavi je došao umjesto Ronalda Koemana koji je dobio otkaz prije skoro dvije sedmice, a navijači Barcelone su oduševljeni što su čelnici kluba odlučili da upravo Xavi bude novi trener.

On je prethodnih šest godina proveo u katarskom Al Saddu, ali kada je stigao poziv iz Barcelone nije mogao da odbije.

Xavi je danas zvanično predstavljen na Camp Nouu gdje ga je dočekao veliki broj navijača. Kada je izlazio na teren oni su skandirali njegovo ime, a Xavi je bio veoma emotivan, ali nije mogao da sakrije suze.

[streamable]https://streamable.com/cr7l73[/streamable]

"Ne želim da plačem, ali sam sretan što sam ovdje i zahvalan sam klubu na tome. Ovo je najveći klub na svijetu. Pokušat ćemo osvojiti što više titula. Barca ne smije da gubi ni da remizira u utakmica već da samo bilježi pobjede. Hvala vam što ste došli. Visca Barca i Visca Catalunya", poručio je Xavi na svom predstavljanju.

Xavi i Joan Laporta su nakon toga potpisali ugovore čime je ozvaničena njegov dolazak u klubu, a na terenu su bili i članovi porodice novog trenera Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju su Xavi i Laporta uzeli mikrofone i zapjevali su zajedno s navijačima jednu od navijačkih pjesama katalonskog kluba što je mnoge oduševilo.

[streamable]https://streamable.com/ofa00k[/streamable]

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...jesu li od Serifa Konjevica nesto zapjevali?...trebali su i Pjanketa zvati.
0 9
vence
Potrosice ga, bojim se, kao i Juve Pirla.. nije do trenera koliko je do trenutnog potencijala raspolozivih igraca
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti