Xavi nije ni preuzeo Barcelonu, a već zna koga želi dovesti u januaru na Camp Nou

Dvojica igrača na njegovom radaru

Xavi nije ni preuzeo Barcelonu, a već zna koga želi dovesti u januaru na Camp Nou

E. Čaušević

Ronald Koeman je dobio otkaz na klupi Barcelone nakon poraza od Rayo Vallecana.

Barcelona ove sezone pruža zaista očajne rezultate, a predsjednik kluba Joan Laporta odlučio je da je vrijeme da Koemanu uruči otkaz nakon što je prokockao još jednu šansu.

Katalonci su prvo poraženi u El Clasicu u nedjelju, a nekoliko dana kasnije neočekivano su izgubili u gostima kod Rayo Vallecana.

Samo nekoliko sati nakon meča u Madridu potvrđeno je da je Koeman dobio otkaz i da će Barcelona dobiti novog trenera.

Čini se da je već jasno da će novi trener katalonskog kluba biti Xavi Hernandez koji će se nakon šest godina vratiti u klub u kojem se proslavio kao fudbaler. Xavi je trenutno trener katarskog Al Sadda, ali mu ovaj klub neće praviti probleme jer znaju koliko sanja o tome da trenira Barcelonu.

Očekuje se da će Xavi preko vikenda i zvanično raskinuti saradnju s Al Saddom nakon čega će potpisati ugovor s Barcelonom, te bi debi na klupi katalonskog kluba trebao imati već u utorak u duelu protiv kijevskog Dynama u Ligi prvaka.

Španski mediji pišu da je Xavi predstavio Laporti svoj plan i program kao trener Barcelone, te je poručio da će klub morati u januaru dovesti nekoliko pojačanja.

RAC1 objavio je da će Xavijeve glavne mete u januaru biti Raheem Sterling iz Manchester Cityja, te francuski defanzivac Jules Kounde koji igra u Sevilli. Također, poručio je da želi da klub što prije obnovi ugovor s Ousmaneom Dembeleom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da je Barcelona u velikoj finansijskoj krizi i pitanje je koliko će moći da ispune Xavijeve želje, te im je trenutno najvažnije da on što prije raskine ugovor s Al Saddom i preuzme klupu velikana s Camp Noua.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Ma ja, nemoj te zafrkavati. A nije Barcelona htjela Sterlinga i prije Xavia?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi