Xavi iznenadio sve kada je otkrio kojeg igrača je otpisao i savjetovao mu da ide na posudbu

Neće računati na njega u novoj sezoni

Xavi iznenadio sve kada je otkrio kojeg igrača je otpisao i savjetovao mu da ide na posudbu

Endin Čaušević

Kraj sezone u španskoj La Ligi bliži se samom kraju, a u Barceloni s nestrpljenjem očekuju ljetni prelazni rok.

Katalonski klub je ove sezone uspio da ostvari glavni cilj i izbori Ligu prvaka, ali jasno je da će u novoj sezoni apetiti Barcelone biti znatno veći, te mnogi očekuju povratak ovog kluba u sami vrh.

Barcelona je ove sezone prošla kroz veliku krizu iz koje je tim izašao dolaskom Xavija Hernandeza, ali pred ovim trenerom je tek sada pravi izazov.

Xavi će na ljeto imati slobodu da bira svoj igrački kadar, te je već izrazio želju koja pojačanja želi dovesti. U narednoj sezoni će sigurno čelnici kluba željeti titule na Camp Nou i jasno je da Xavi neće imati prava na kiks.

Zbog toga će on sigurno pažljivo da odradi ljetni prelazni rok iako je već sada jasno da je otpisao barem desetak prvotimaca Barcelone koji će se naći na transfer listi ili listi za posudbe.

Španska Marca objavila je jutros listu otpisanih igrača Barcelone, ali mnogi su se iznenadili kada su vidjeli da je tu i Nico Gonzalez. Ovaj mladi veznjak je ove sezone imao poprilično dobru minutažu, ali očito da Xavi nije previše zadovoljan njegovim igrama.

Nico je trebao biti zamjena za Sergija Busquetsa, no to baš nije ispunio. Da ne računa na Nicu u novoj sezoni Xavi je pokazao i jučer kada je poručio da je glavni cilj na ljeto dovesti pojačanje u veznom redu, odnosno zamjenu za Busquetsa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U njega su u klubu polagali velike nade, ali Xavi je zaključio da je najbolje da Nico ide na posudbu u neki drugi klub gdje će imati priliku da igra. Savjetovao ga je da ne radi isto kao Riqui Puig koji je uporno odbijao posudbe, a na kraju je svije sezone presjedio na klupi.

Pored ovog veznjaka Xavi je odlučio da više neće računati ni na Puiga i Sergina Desta koji će se naći na transfer listi. Već ranije su otpisani Umtiti, Lenglet, Braithwaite, Luuk de Jong, Adama Traore, Neto i Mingueza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Neće ni on izgleda dugo se zadržati na klupi
3 0
user1629277746
Ovaj Xavi mi nije jasan dovede Adamu Traorea i sad ga stavi na transfer listu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi