Henry: Svi klubovi u Evropi se boje Real Madrida, a Real se boji Barcelone

Za njega su Redsi favoriti u finalu

Henry: Svi klubovi u Evropi se boje Real Madrida, a Real se boji Barcelone

E. Čaušević

Real Madrid je ove sezone sve iznenadio sjajnim igrama u Ligi prvaka i plasmanom u finale ovog takmičenja.

Kraljevski klub je u nokaut fazi u svakom meču bio pred ispadanjem, ali je svaki put ekipa Real Madrida nevjerovatnim preokretima uspjela da dođe do pobjede i na kraju se plasira čak do finala.

Real Madrid igra odličnu sezonu iako to niko nije očekivao. Kraljevi su već osigurali titulu prvaka Španije i šlag na tortu bilo bi osvajanje titule prvaka Evrope čime bi zaista pokorili Stari kontinent.

Prvak Španije je u polufinalu izbacio Manchester City iako su do 90. minute imali dva gola zaostatka, ali su nevjerovatnim preokretom na kraju došli do pobjede i plasmana dalje.

U finalu će Real igrati protiv Liverpoola i mnogi smatraju da su Redsi favoriti. Međutim, Real je pokazao itekako da ih niko ne smije otpisivati i da su u tom slučaju daleko najopasniji.

O finalnom meču Lige prvaka govorio je i legendarni francuski napadač Thierry Henry koji je poručio da je za njega Liverpool favorit u finalu i da tu nema nikakve dileme.

"Lično mislim da će Liverpool da osvoji Ligu prvaka jer su jači od Real Madrida. Ovo finale je još veće jer se za njega bore favoriti za Zlatnu loptu, a to su Sadio Mane i Karim Benzema. Karim je ispred svih, ali Mane bi se osvajanjem Lige prvaka itekako vratio u igru za Zlatnu loptu", rekao je Henry.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bivši napadač Barcelone nije mogao bez provokacija na račun kraljevskog kluba i prisjetio se nedavnog El Clasica kada su Katalonci na Santiago Bernabeu slavili sa 4:0 i pokazali kako se igra protiv Reala.

"Svi klubovi u Evropi se boje Real Madrida, a Real se boji Barcelone. Oni su pokazali kako se igra protiv njih kada nemaš taj strah i kako se može pobijediti", zaključio je.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

denimen9
Real uopšte ne mora da razmišlja o Barceloni više, da bi im sezona bila uspješna. Barcelona se sama urušava.
2 5
rebel29
Hahahahaahahahahahahahah Ovim debilima u barci napisu u ugovoru da ovakve gluposti mora valjat
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi